Android σκανάρει τις sideloaded εφαρμογές για malware

Για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αύξησης του sideloaded malware, η Play θα τρέχει ένα σαρωτή κακόβουλου λογισμικού κατά την , εάν αποφασίσει ότι η εφαρμογή που προσπαθείτε να φορτώσετε είναι ενδιαφέρουσα.

Το σύστημα κακόβουλου λογισμικού του Google Play, που ονομάζεται “Google Play Protect”, ήταν πάντα σε θέση να ελέγχει τις sideloaded εφαρμογές για κακόβουλο λογισμικό, αλλά χρησιμοποιούσε πιο γρήγορες τεχνικές όπως αρχεία ορισμού (για σύγκριση). Όλο αυτό συνέβαινε αθόρυβα στο . google play protect

Η νέα θα καθυστερεί την εγκατάσταση της εφαρμογής σας αφού θα εμφανίζει μια διεπαφή “σάρωσης” πλήρους οθόνης, ενώ η Google θα πραγματοποιεί μια βαθιά σάρωση του κώδικα της εφαρμογής.

Η δημοσίευση στο blog της Google αναφέρει ότι πρόκειται για “σάρωση σε πραγματικό χρόνο σε επίπεδο κώδικα για την καταπολέμηση νέων κακόβουλων εφαρμογών” και ότι το Google Play Protect μπορεί “να προτείνει μια σάρωση εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο κατά την εγκατάσταση εφαρμογών που δεν έχουν σαρωθεί ποτέ πριν για να βοηθήσει στον εντοπισμό αναδυόμενων απειλών.”

Η σάρωση θα περιλαμβάνει την αποστολή τμημάτων της εφαρμογής στην Google για ανάλυση. Η Google αναφέρει:

“Η σάρωση θα εξαγάγει σημαντικά τμήματα από την εφαρμογή και θα τα στέλνει στο Play Protect για αξιολόγηση σε επίπεδο κώδικα. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, οι χρήστες θα λαμβάνουν ένα αποτέλεσμα που θα τους ενημερώνει εάν η εφαρμογή φαίνεται ασφαλής για να την εγκαταστήσουν ή εάν η σάρωση διαπίστωσε ότι η εφαρμογή είναι δυνητικά επιβλαβής. Αυτή η βελτίωση θα συμβάλει στην καλύτερη προστασία των χρηστών από κακόβουλες πολυμορφικές εφαρμογές που αξιοποιούν διάφορες μεθόδους, όπως η , για να μπορούν να τροποποιηθούν ούτως ώστε να αποφευχθεί ο εντοπισμός.”

Η Google κυκλοφορεί αρχικά αυτή τη δυνατότητα στην Ινδία – μια χώρα που ήταν στην κορυφή των διαγραμμάτων διανομής κακόβουλου λογισμικού, ενώ αναφέρει ότι η νέα δυνατότητα “θα επεκταθεί σε όλες τις περιοχές τους επόμενους μήνες”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.091 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).