Το AnduinOS είναι μια διανομή που βασίζεται στο Ubuntu και παρέχει μια επιφάνεια εργασίας GNOME με θέμα και στυλ που μοιάζει με τα Windows 11.
Η τελευταία έκδοση του project, το AnduinOS 2.0.1, βασίζεται στο Ubuntu 25.04 και συνοδεύεται από το GNOME 49 (Linux kernel 6.17).
Η beta που ανακοινώθηκε σήμερα βασίζεται στο Ubuntu 26.04 και φοράει τον Linux Kernel 7
“Αυτή η έκδοση συνιστάται ανεπιφύλακτα επειδή προσθέσαμε πρώτα ένα app store (βασισμένο στο Flatpak)”.
- Αναβαθμισμένο βασικό σύστημα: Το βασικό σύστημα έχει ενημερωθεί από Oracular (Ubuntu 24.10) σε Plucky (Ubuntu 25.04).
- Προστέθηκε μια νέα συντόμευση Super + V για εναλλαγή του ιστορικού του πρόχειρου.
- Προεγκατεστημένο GNOME Software για υποστήριξη εγκατάστασης λογισμικού από το software store.
- Προεγκατεστημένο Flatpak για υποστήριξη εγκατάστασης λογισμικού από το software store.
- Διορθώθηκε το πρόβλημα τοπικής προσαρμογής του Firefox. Ενημερώθηκε το GNOME στην έκδοση 48 και προστέθηκε υποστήριξη HDR.”
Διαβάστε την ανακοίνωση κυκλοφορίας του project.
AnduinOS 2.0.1
AnduinOS 2.0.1 transitions to the cutting-edge Ubuntu 26.04 (Resolute Raccoon) base, powered by Linux Kernel 7 for extensive out-of-the-box hardware compatibility and modern graphics support.
Existing v2.0.0 users will receive the applicable core updates via the standard sudo apt update && sudo apt upgrade
Download
changelog for more information.
https://cf.anduinos.com/AnduinOS-2.0.1-amd64.iso
Παλαιότερες εκδόσεις
(Μετά την εγκατάσταση μπορείτε να προσθέσετε Ελληνικά)
Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω … γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.



