Η άνοδος της τιμής του Bitcoin το 2023 είναι «πολύ ύποπτη»

Υπάρχει μια τρελή ότι η ισοτιμία του χειραγωγείται και ο ακαδημαϊκός John Griffin που απέδειξε αυτή την χειραγώγηση το 2017 υποψιάζεται ότι μπορεί να συμβαίνει ξανά το 2023.

Το 2017 οι New York Times κάλυψαν την έρευνα που συνέταξε ο καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, κος John Griffin, σχετικά με το Bitfinex που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, και είναι «ένα από τα μεγαλύτερα και λιγότερο ελεγχόμενα χρηματιστήρια στον κλάδο».

Ο κ. Griffin εξέτασε τη ροή των ψηφιακών ανταλλαγών που εισέρχονται και εξέρχονται από το Bitfinex και εντόπισε πολλά διαφορετικά μοτίβα που υποδηλώνουν ότι κάποιος ή ορισμένα άτομα στο χρηματιστήριο εργάστηκαν επιτυχώς για να ανεβάσουν τις τιμές, όταν αυτές υποχωρούσαν σε άλλα χρηματιστήρια.

Για να το καταφέρουν αυτό, το άτομο ή τα άτομα χρησιμοποίησαν ένα δευτερεύον εικονικό νόμισμα, γνωστό ως Tether, το οποίο δημιουργήθηκε και πουλήθηκε από τους ιδιοκτήτες του Bitfinex, για να αγοράσουν τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με ένα νέο άρθρο στο Fortune, για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, Τζον Γκρίφιν και ο Αμίν Σαμς, τότε υποψήφιος διδάκτορας στο ΜακΚομπς, κοσκίνισαν 200 gigabyte συναλλαγών και ακολούθησαν πωλήσεις και αγορές από 2,5 εκατομμύρια ξεχωριστά α.

Οι ερευνητές κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι μια μεμονωμένη, ακόμα άγνωστη, «φάλαινα» Bitcoin προκάλεσε σχεδόν το 60% της ετήσιας αύξησης του Bitcoin το 2017 από κάτω από 1.000 δολάρια σε πάνω από 19.000 δολάρια.

Σημείωση: Οι φάλαινες κρυπτονομισμάτων (whale) είναι άτομα ή οντότητες που κατέχουν μεγάλες ποσότητες ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος. Σε γενικές γραμμές, μια crypto whale είναι μια οντότητα που κατέχει αρκετό ψηφιακό νόμισμα για να επηρεάσει σημαντικά τις τιμές της αγοράς ανταλλάσσοντας σημαντικές ποσότητες νομισμάτων.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι, όπως αναφέρει το Fortune, ότι ο Γκρίφιν «υποψιάζεται ότι μια παρόμοια δυναμική λειτουργεί και σήμερα».

Προς τα τέλη του , μια άλλη μυστηριώδης τάση τράβηξε το βλέμμα του Γκρίφιν. Παρά τη συντριβή της κρυπτογράφησης και τις μυριάδες άλλες αρνητικές δυνάμεις, κάθε φορά που το Bitcoin έσπαγε για λίγο το κατώτατο όριο των 16.000 δολαρίων, αναπηδούσε πάνω από αυτό το επίπεδο και συνέχιζε να διαπραγματεύεται πεισματικά μεταξύ 16.000 και 17.000 δολαρίων.

Σχεδόν απίστευτο, καθώς η αγορά κρυπτογράφησης συνέχισε να ξετυλίγεται μέχρι το 2023, το Bitcoin κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση, διαπραγματεύοντας από τις 7 Ιανουαρίου, άνοδο 35%, στα 23.000 δολάρια.

«Είναι πολύ ύποπτο», είπε ο Γκρίφιν στο Fortune. «Ο ίδιος μηχανισμός που είδαμε το 2017 θα μπορούσε να λειτουργεί και σήμερα, στην ακόμα εξωπραγματική αγορά Bitcoin».

Για τον Γκρίφιν, ο τρόπος με τον οποίο το συνήθως υπερπτητικό Bitcoin κινήθηκε ήρεμα και σταθερά στους πιο θυελλώδεις καιρούς για την κρυπτογράφηση, ταιριάζει σε ένα σενάριο όπου κάποιοι ενώνονται για να υποστηρίξουν και να εξουδετερώσουν την κατρακύλα της τιμής του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει καμία οριστική απόδειξη της συγκεκριμένης θεωρίας.

Ο Γκρίφιν αναφέρει ότι: “Ο χώρος του Bitcoin είναι πλέον μεγαλύτερος, επομένως είναι πιο δύσκολο να σκάψετε τα δεδομένα. Οι εξελιγμένοι παίκτες μπορεί να είναι ειδικοί στο να κρύβουν την ταυτότητά τους. Έχουμε δει αξιόπιστες διαρροές που φαίνεται ότι μεγάλοι συμμετέχοντες στην αγορά, καλούν συναντήσεις της ελίτ του κλάδου, όταν φοβούνται ότι ένας ηγέτης κρυπτονομισμάτων σχεδιάζει να κάνει κατά αυτούς, μια απερίσκεπτη, επικίνδυνη για τη βιομηχανία, κίνηση.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).