Εμφύτευση μικρών κομματιών ανθρώπινου εγκεφάλου σε αρουραίους δίνει ελπίδες για θεραπείες

Μικρά κομα επιπέδου σταγόνας από ανθρώπινο εγκεφαλικό ιστό μεταμοσχεύθηκαν στον εγκέφαλο αρουραίων, σε μια εργασία που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για νέες θεραπείες για καταστροφικές εγκεφαλικές βλάβες.

rat

Σύμφωνα με το Guardian, η πρωτοποριακή έδειξε ότι κομμάτια νευρώνων ανθρώπινου εγκεφαλικού ιστού, μεγέθους σουσαμιού, ήταν σε θέση να ενσωματωθούν στον εγκέφαλο αρουραίων, να αιματωθούν κανονικά και να επικοινωνήσουν με τους νευρώνες των αρουραίων.

Η ομάδα πίσω από την εργασία προτείνει ότι τελικά οι γιατροί μπορεί να είναι σε θέση να αναπτύξουν μικρά κομμάτια εγκεφαλικού ιστού από τα κύτταρα του ίδιου του ασθενούς στο εργαστήριο και να τα χρησιμοποιήσουν για να επιδιορθώσουν εγκεφαλικές βλάβες που προκαλούνται από εγκεφαλικό ή από τραύμα.

Ο Isaac Chen, γ και επίκουρος καθηγητής νευροχειρουργικής στο της Πενσυλβάνια και οι συνεργάτες του, ανέπτυξαν in vitro ανθρώπινο εγκέφαλο μέχρι που έφτασε σε διάμετρο περίπου 1,5 mm. Τα κομμάτια του εγκεφαλικού ιστού στη συνέχεια μεταμοσχεύθηκαν στον εγκέφαλο ενήλικων ποντικιών που είχαν υποστεί τραυματισμούς στον οπτικό φλοιό τους.

mouse

Μέσα σε τρεις μήνες, ο μεταμοσχευμένος ιστός είχαν ενσωματωθεί στον εγκέφαλο του ξενιστή τους, συνδέοντας τον με την παροχή αίματος, επεκτείνοντας τον αρχικό όγκο και στέλνοντας σήματα που συνδέονταν με τους νευρώνες του αρουραίου, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Cell Stem Cell.

Οι επιστήμονες δεν αξιολόγησαν εάν τα εμφυτεύματα βελτίωσαν την λειτουργία των αρουραίων, αλλά οι δοκιμές έδειξαν ότι οι ανθρώπινοι νευρώνες εκπέμπουν ηλεκτρικά σήματα όταν οι εκτίθενται σε φώτα που αναβοσβήνουν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
αρουραίοι,εγκέφαλος,θεραπεία

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).