Η Europol έσπασε την “ασφαλή” εφαρμογή μηνυμάτων Exclu

Η Ευρωπαϊκή αστυνομία έσπασε άλλη μία «ασφαλή» εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και τηλεφώνων και συνέλαβε 42 κακοποιούς.

exclu messenger

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολλανδικής αστυνομίας, η Europol συνέλαβε 42 υπόπτους και κατέσχεσε όπλα, ναρκωτικά και εκατομμύρια σε μετρητά, μετά την παραβίαση άλλης μιας κρυπτογραφημένης διαδικτυακής υπηρεσίας μηνυμάτων που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να συνενοούνται μεταξύ τους.

Η αστυνομία έκανε εφόδους σε 79 εγκαταστάσεις, στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία μετά από έρευνα που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 και οδήγησε στο σπάσιμο της κρυπτογράφησης της υπηρεσίας Exclu Messenger.

Το είναι η πιο πρόσφατη κρυπτογραφημένη υπηρεσία διαδικτυακής συνομιλίας που ξεκλειδώνεται από τις αρχές επιβολής του νόμου. Το 2021 οι ερευνητές εισέβαλαν στο Sky ECC – μια άλλη “ασφαλής” εφαρμογή που χρησιμοποιήθηκε από εγκληματικές συμμορίες.

Αφού η αστυνομία και οι εισαγγελείς μπήκαν στο κρυπτογραφημένο σύστημα επικοινωνίας Exclu, μπόρεσαν να διαβάσουν για πέντε μήνες πριν από τις επιδρομές τα μηνύματα που αντάλλασσαν μεταξύ τους οι εγκληματίες.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται χρήστες της εφαρμογής, καθώς και οι ιδιοκτήτες και οι ελεγκτές της, αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους. Το περίεργο είναι ότι η σελίδα της Exclu είναι ακόμα online και συνεχίζει να διαφημίζει το προϊόν της για 900 ευρώ το εξάμηνο.

Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης και η αστυνομία της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας, καθώς και η Europol και η Eurojust.

Οι επιδρομές της αστυνομίας αποκάλυψαν τουλάχιστον δύο εργαστήρια ναρκωτικών, μία εγκατάσταση επεξεργασίας κοκαΐνης, πολλά κιλά ναρκωτικών, τέσσερα εκατομμύρια ευρώ (4,3 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά, πολυτελή είδη και όπλα.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Exclu,messenger,security,Europol

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).