Ανοίξτε παράθυρα του File Explorer σε ξεχωριστές διεργασίες

Για να έχετε ξεχωριστές διεργασίες για κάθε παράθυρο της Εξερεύνησης αρχείων (File Explorer) ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Αναζητήστε και ξεκινήστε το “File Explorer Options”.
  • Στο παράθυρο διαλόγου που θα εμφανιστεί, ανοίξτε την καρτέλα “Προβολή” (View).
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή “Εκκίνηση παραθύρων φακέλου σε ξεχωριστή διεργασία” (Launch folder windows in a separate process).
  • και κάντε κλικ στο “Εφαρμογή” (Apply) και “ΟΚ” για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή.

Ισχύει για όλες τις εκδόσεις των Windows 10

Η Εξερεύνηση αρχείων ή File Explorer, που τρέχει μέσω του “explorer.exe”, είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα στοιχεία των Windows.

Το explorer.exe έχει δύο ξεχωριστούς ρόλους: την εμφάνιση ορισμένων βασικών στοιχείων UI όπως η γραμμή εργασιών και την παροχή της γραφικής διεπαφής διαχείρισης αρχείων (graphical file management interface).

Από προεπιλογή, και οι δύο αυτοί ρόλοι εκπληρώνονται με μία μόνο διεργασία του “explorer.exe”. Έτσι σε περίπτωση που ένα στοιχείο αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, και οι δύο λειτουργίες του Explorer παρουσιάζουν σφάλμα. Μπορεί να σας έχει τύχει, όταν ένα σφάλμα του File Explorer να έχει σαν αποτέλεσμα τη στιγμιαία απώλεια της γραμμής εργασιών και των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας. Στη συνέχεια, τα Windows επανεκκινούν αυτόματα τον Explorer, επαναφέροντας το περιβάλλον εργασίας.

  Η Apple κυκλοφορεί εσπευσμένα το software update iOS 6.1.1 για το iPhone 4S

Με τα παραπάνω βήματα μπορείτε να απομονώσετε τα δύο βασικά στοιχεία του Explorer, αναγκάζοντας τα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης αρχείων να τρέχουν σε ξεχωριστές διεργασίες.

Από την έκδοση 1903 των Windows 10, αυτή η ρύθμιση λέγεται ότι είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Όμως σε όσα συστήματα το έχουμε αναζητήσει, δεν είναι πάντα. Αξίζει να ελέγξετε αν είναι ενεργοποιημένο στη δική σας συσκευή με Windows 10.

Μόλις ενεργοποιηθεί, τα παράθυρα της Εξερεύνησης αρχείων θα ανοίγουν σε δική τους διεργασία και ένα σφάλμα δεν θα έχει αντίκτυπο την εξαφάνιση της γραμμής εργασιών.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


81  +    =  85