Η σχέση των Anonymous και της Minds.com μπορώ να τους εμπιστευτώ;

Σαν να μην υπήρχαν αρκετά κοινωνικά δίκτυα στο , εμφανίστηκε άλλο προσπαθώντας μάλιστα να επιβιώσει στον συνωστισμό. Το .com είναι εδώ σαν άλλο νέο κοινωνικό δίκτυο. Ελπίζει δε να προσελκύσει μέλη χρησιμοποιώντας τη γνώση και την φήμη των .minds

Πόσο ισχύουν όμως όλα αυτά που έχουμε διαβάσει τις τελευταίες μέρες, και τελικά ποιος μπορεί να καθορίσει ότι οι Anonymous, είναι οι υποστηρικτές του νέου κοινωνικού δικτύου, εφόσον είναι Anonymous;

Το Minds.com είναι ένα κοινωνικό δίκτυο όπως όλα αυτά που κυκλοφορούν: επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται συνδέσεις, και τις σκέψεις τους με τους φίλους τους μέσω δημοσιεύσεων στο timeline τους.

Το Minds κυκλοφόρησε επίσημα εφαρμογές desktop και , ελπίζοντας να προσελκύσει νέα μέλη με την υπόσχεση περισσότερης ασφάλειας. Το πρόγραμμα είναι open source και κρυπτογραφεί όλα τα προσωπικά δεδομένα που αποστέλλονται μεταξύ των χρηστών.

Μέχρι εδώ όλα ακούγονται μια χαρά.

“Η θέση μας είναι ότι οι χρήστες αξίζουν να έχουν τον έλεγχο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης από κάθε άποψη,” αναφέρει ο ιδρυτής της Minds Bill Ottman στο Business Insider.

Αυτό κάνει το δίκτυο να ξεχωρίζει από το Facebook, το οποίο εδώ και καιρό χρησιμοποιεί αμφισβητήσιμες πρακτικές προστασίας της ιδιωτικής ζωής των μελών του.

Η ιστοσελίδα χωρίς επίσημη “έναρξη” όπως δήλωσε ο Ottman στο Business Insider κέρδισε 60 εκατομμύρια επισκέψεις. Ένα μεγάλο μέρος των χρηστών που στράφηκαν προς το Minds, σύμφωνα με τον Ottman, είναι αυτοί που “ενδιαφέρονται για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.”

  ΔΕΣΦΑ επίθεση από την ομάδα Ragnar Locker

Μέσα από αυτές τις δοκιμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών το Minds φέρεται να έχει προσελκύσει μια ομάδα online ακτιβιστών. Στο γεγονός έχει δοθεί μεγάλη έμφαση, από την εταιρεία αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης.

Ορισμένα μέσα μάλιστα παρουσιάζουν το νέο κοινωνικό δίκτυο σαν δίκτυο που ανήκει αποκλειστικά στους Anonymous.

Στην πραγματικότητα, η ομάδα Anonymous Art of Revolution είναι μια σελίδα στο Facebook η οποία έχει πάνω από 1.000.000 φίλους. Η ιστοσελίδα φέρεται να έχει καλέσει ένα hackathon για την δοκιμή του κώδικα του Minds.

“Anonymous is initiating a call to , designers, creators and programmers to unite worldwide. Let us collaborate on the code of Minds.com and a top site that is truly of the , by the people and for the people,” αναφέρουν οι “Anonymous.”

Ας δούμε όμως τι γίνεται.

Είναι γνωστό ότι Anonymous μπορεί να είναι όλοι. Εσείς και εμείς, είναι ένα είδος προστασίας που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της ανευθυνότητα. Η ανωνυμία απαλλάσσει από κάθε ευθύνη.
Το κίνημα των Anonymous όπως το γνωρίζαμε, που ήταν σε έξαρση κατά το 2010 φαίνεται να μην είναι το ίδιο.

  Hackers πως αποκτούν έλεγχο της συσκευής ενδοεπικοινωνίας μωρού

Διαβάστε: FBI: Πως σταματήσαμε τους Anonymous

Αν διαβάσετε το παραπάνω άρθρο, θα καταλάβετε τι έχει αλλάξει, αν και φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Anonymous όπως τους ξέραμε εξαφανίστηκαν.

Βεβαίως και εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά σίγουρα δεν θα πάνε όλοι μαζί να ενταχθούν σε ένα κοινωνικό δίκτυο, κρατώντας την σημαία των Anonymous.

Αν σκεφτείτε λίγο το παραπάνω μάλλον σαν συνέχεια έρχονται οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούν δηλώσεις του τύπου: “μας στηρίζουν οι Anonymous.”

Για να μην γίνουμε κακοί και αναφέρουμε ότι κάθε σελίδα του Facebook με “πληθυσμό” ενός εκατομμυρίου+ δέχεται καθημερινά απίστευτες προσφορές για διαφημίσεις προϊόντων.

Ανεξάρτητα από το αν αυτό θα βοηθήσει το κοινωνικό δίκτυο Minds να αποκτήσει κοινό μένει να δούμε, αν θα υπάρξει συνέχεια.

Κάθε λίγους μήνες ένα νέο πρόγραμμα ξεκινά (δείτε το Ello ή το Yo) που υπόσχεται να είναι διαφορετικά καλύτερο περιβάλλον από αυτό που προσφέρει το Facebook.
Το σίγουρο είναι ότι Minds έχει εστιάσει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την εμπιστοσύνη προσπαθώντας να διαφοροποιηθεί από άλλες εναλλακτικές λύσεις όπως το Facebook και να αποκτήσει “πελάτες.”

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη, καλό θα είναι να σκεφτείτε πάρα πολύ πριν εμπιστευθείτε τον οποιοδήποτε στο διαδίκτυο.

Η εμπιστοσύνη κερδίζεται και δεν αποκτιέται με ανώνυμες ή και επώνυμες δηλώσεις.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +  4  =