Οι Anonymous συνεχίζουν την OpIcarus με στόχο την Τράπεζα της Κύπρου

Ισχυρές DDoS επιθέσεις έχουν δεχθεί η ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ως μέρος της εκστρατείας #OpIcarus των Anonymous.

opicarus-cyprus anonymous

Η εκστρατεία #OpIcarus των Anonymous, έχει ξεκινήσει πριν λίγες ημέρες σαν μία προσπάθεια να φέρει περισσότερη προσοχή στην ελίτ τάξη που ελέγχει τον κόσμο μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ο πρώτος στόχος της ομάδας ήταν η ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία στο μεταξύ έχει ανακάμψει, αλλά όχι πριν σταματήσουν οι μαζικές DDoS επιθέσεις. Έγινε μάλιστα πρωτοσέλιδο σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου. Η Τράπεζα της Ελλάδος πάντως δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο επιθέσεων σύμφωνα με τον hacker @JustAnotherNode, ο οποίος αναφέρει ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν για πολύ, πολύ καιρό.

Οι σημερινές DDoS επιθέσεις προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου είναι μέρος της γενικευμένης εκστρατείας των Anonymous, η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο με μια λίστα των στόχων που θα χτυπήσουν, μεταξύ των οποίων υπήρχαν αρκετά μεγάλα ονόματα όπως οι US Federal Reserve Bank, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και η Τράπεζα της Αγγλίας.

Μένει να δούμε αν οι ομάδες εξαπολύσουν όντως επιθέσεις εναντίων αυτών των μεγαλύτερων στόχων που σαφώς τα μέτρα προστασίας τους είναι κορυφαία. Την ευθύνη πάντως για τις πρόσφατες επιθέσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανέλαβε μία ομάδα των Anonymous με το όνομα DragonSec.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).