66χρονος Rock κιθαρίστας καταδικάστηκε για συμμετοχή του στους Anonymous

Ο Geoffrey Commander δεν ταιριάζει με το προφίλ των Anonymous. Κάποιοι άλλοι πάλι μπορούν να πουν ότι το προφίλ του ταιριάζει ακριβώς με αυτό των χακτιβιστών.
Είναι ένας επιτυχημένος μουσικός, που κέρδιζε τα προς το ζην παίζοντας κιθάρα για τους ELO και τον Elton John. Στο 66 του όμως, άρχισε να πειραματίζεται με τον όρο hacktivist. anonymous rock

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ο Geoffrey Commander ήταν ένας από μια ομάδα 13 κατηγορούμενων που χτύπησαν τις ιστοσελίδες της Bank of America, Mastercard, ως μέρος της Επιχείρησης των Anonymous opPayback.

Ο Commander και οι 12 συγκατηγορούμενοί του δεν είχε τόσο υψηλό προφίλ, όπως την ομάδα PayPal 13, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου περίπου την ίδια εποχή, αλλά χρεώνεται για το ίδιο έγκλημα: χρησιμοποιώντας ένα ελεύθερα διαθέσιμο εργαλείο που ονομάζεται LOIC (τα αρχικά του Low Orbit Ion Cannon) έλαβε μέρος σε μια επίθεση denial-of-service.

Σύμφωνα με το TheVerge, ο Commander σήμερα ζει στην Αγγλία, αλλά συνελήφθη κατά την επίσκεψη στις ΗΠΑ που είχε πάει για διακοπές, και καταδίκασε αυτή την εβδομάδα. Ο δικαστής υποβάθμισε την κατηγορία του Commander σε πλημμέλημα, και η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν μόλις 10 ημέρες φυλάκιση.
Ο Commander ανέφερε ότι θεωρεί την επίθεση denial-of-service μια μορφή διαμαρτυρίας εναντίων των τραπεζών που “γονάτισαν την χώρα” του.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  45  =  53