Αντικαπιταλιστής hacker κατηγορείται για επιθέσεις

Ένας ελβετός hacker με το όνομα Till Kottmann έχει κατηγορηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση για πολλές επιθέσεις σε μεγάλες εταιρίες της Αμερικής.

Το κατηγορητήριο των ΗΠΑ, κατηγορεί τον Kottmann και τους συνεργάτες του για πειρατεία «δεκάδων εταιρειών και κυβερνητικών εταιριών» αλλά και δημοσίευση ιδιωτικών και πηγαίου κώδικα που ανήκουν σε περισσότερες από 100 εταιρείες στο .

Ο 21χρονος Kottmann, ο οποίος είναι πιο γνωστός ως Tillie, συνδέθηκε πρόσφατα μετά την της αμερικανικής εταιρείας Verkada, η οποία εξέθεσε πλάνα από περισσότερες από 150.000 παρακολούθησης των εταιρειών.

Ωστόσο, οι κατηγορίες που κατατέθηκαν αυτή την εβδομάδα χρονολογούνται από το 2019, με τον Kottmann και τους συνεργάτες του που κατηγορούνται ότι στοχεύουν τα αποθετήρια (“gits”) που ανήκουν σε σημαντικές εταιρείες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αντιγράφοντας το περιεχόμενό τους και μοιράζοντάς τα σε έναν ιστότοπο που ίδρυσαν και συντήρησαν και ονομάζεται git.rip .

Το Git.rip έκτοτε κατασχέθηκε από το FBI, αλλά είχε προηγουμένως κοινοποιήσει κώδικα και που ανήκουν σε πολλές εταιρείες, όπως Microsoft, Intel, Nissan, Nintendo, Disney, , Qualcomm, Motorola, Adobe, Lenovo, Roblox και πολλά άλλα (οι εταιρείες αναφέρονται ρητά στο κατηγορητήριο).

Η ακριβής φύση αυτών των δεδομένων διέφερε σε κάθε περίπτωση. Μια αντιγραφή εκατοντάδων αποθετηρίων κώδικα που διατηρούσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG περιείχε τον πηγαίο κώδικα για πολύτιμα εξαρτήματα του έξυπνου αυτοκινήτου, για παράδειγμα, ενώ μια παραβίαση των συστημάτων της Nintendo (που ο Kottmann είπε ότι δεν προήλθε από αυτήν απευθείας, αλλά τα οποία αναδημοσιεύτηκαν μέσω ενός καναλιού στο Telegram) παρείχε στους παίκτες σπάνια εικόνα για μη κυκλοφορούμενα χαρακτηριστικά από παλιά παιχνίδια.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει ως αποδεικτικά στοιχεία, πολλά tweets και που έστειλε ο Kottmann χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα, όπως τα @deletescape και @antiproprietary.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα tweet που εστάλη στις 17 Μαΐου 2020 και αναφέρει ότι «λατρεύω να βοηθάω τις εταιρείες να ανοίγουν τον κώδικα τους». μηνύματα προς έναν ανώνυμο συνεργάτη που ζητά «πρόσβαση σε τυχόν εμπιστευτικές πληροφορίες, έγγραφα, δυαδικά αρχεία ή πηγαίο κώδικα». Σε tweets που εστάλησαν στις 21 Οκτωβρίου, ο Kottmann είπε ότι η «κλοπή και κυκλοφορία» εταιρικών δεδομένων είναι «ηθικά σωστή».

Ο Kottmann βρίσκεται με τους φίλους του επί του παρόντος στη Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου συνελήφθησαν πρόσφατα από τις ελβετικές αρχές και κατασχέθηκαν οι συσκευές τους.

Το αν θα εκδοθούν ή όχι στις ΗΠΑ δεν είναι γνωστό προς το παρόν. Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Kottmann έχει αυτή τη στιγμή δικηγόρο τον Marcel Bosonnet, ο οποίος εκπροσωπούσε τον .

Οι κατηγορίες εναντίον του Kottmann μπορεί να του αποφέρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).