Το antiX είναι μια ελαφριά διανομή που βασίζεται στο Debian. Για όσους δεν γνωρίζουν Debian σημαίνει αξιοπιστία.
Η τελευταία έκδοση του project βασίζεται στο Debian 11 “bullseye” και διαθέτει το λογισμικό sysVinit ή runit μαζί με τους πιο πρόσφατους αλλά και τους παλαιότερους πυρήνες για ευρύτερη υποστήριξη hardware.
Δες περισσότερα άρθρα του iGuRu.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google.
” Βασισμένο στο Debian bullseye, αλλά χωρίς systemd και libsystemd0. Διαθέτει το πακέτο eudev αντί του udev, τον προσαρμοσμένο πυρήνα 4.9.0-326 με τα τελευταία 3 series IceWM, τον τελευταίο firefox-esr 102.3 (full), seamonkey 2.53.14 (base), βελτιωμένο localisation και διορθωμένα deb archive keys.
Celluloid και mpv – για την αναπαραγωγή βίντεο, το SMTube για την αναπαραγωγή βίντεο από το youtube χωρίς την χρήση κάποιου προγράμματος περιήγησης. streamlight-antix – για video streaming με πολύ χαμηλή χρήση RAM.
qpdfview, πρόγραμμα ανάγνωσης pdf, και το arc-evopro2-theme-antix.”
Η διανομή είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις, που διαφέρουν σε μέγεθος από τη μεγαλύτερη έως τη μικρότερη: Full, Base, Core και Net.