Αποφύγετε το κιτρίνισμα της διαφανούς θήκης του κινητού σας

Αν σας αρέσουν οι διαφανείς θήκες στα κινητά τηλέφωνα σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε δει και την δική σας να κιτρινίζει και να χάνει προς απογοήτευσή σας την γυαλάδα της.

smartphone transparent case laptop phone

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών η διαφανής θήκη του smartphone σας κιτρινίζει. Η πλάτη του κινητού σας δεν φαίνεται πια όμορφή και γενικά είναι μία απογοητευτική εμπειρία.

Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε μία καινούργια αλλά αυτό είναι μάλλον σπατάλη χρημάτων. Δείτε τι προκαλεί το κιτρίνισμα της θήκης σας, πως μπορείτε να το αποφύγετε και τι να κάνετε αν συμβεί.

Γιατί κιτρινίζουν οι διαφανείς θήκες του smartphone;

Αρχικά, η ολοκαίνουργια θήκη του κινητού σας δεν είναι πλήρως διαφανής. Από τη φύση του, το υλικό είναι πάντα ελαφρώς κίτρινο. Οι κατασκευαστές προσθέτουν λίγη μπλε βαφή, κάνοντας τα μάτια σας να βλέπουν το υλικό ως διαυγές και όχι ως κίτρινο.

Επίσης, οι περισσότερες διαφανείς θήκες τηλεφώνου είναι κατασκευασμένες από σιλικόνη, ακρυλικό ή θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU). Αυτά τα υλικά υφίστανται πολυμερισμό με την πάροδο του χρόνου, κυρίως λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας και της θερμότητας. Άλλοι παράγοντες αποσταθεροποίησης είναι το λάδι και ο ιδρώτας από τα χέρια σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα παρατηρήσετε ότι η κρυστάλλινη θήκη του smartphone σας αποκτά μια κίτρινη απόχρωση μέσα σε έναν έως τρεις μήνες. Φυσικά, η διάρκεια εξαρτάται από την ποιότητα της θήκης και τον βαθμό στον οποίο είναι εκτεθειμένη στα παραπάνω στοιχεία.

Πώς να αποτρέψετε τη διαφανή θήκη του τηλεφώνου σας να γίνει κίτρινη

yellow transparent case smartphone phone

Είναι αδύνατο να σταματήσετε την διαδικασία να κιτρινίσει η διαφανής θήκη του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνει καθαρή η διαφανής θήκη του smartphone σας, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Καθαρίζετε τακτικά τη θήκη του smartphone σας
Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που καθαρίσατε την θήκη του τηλεφώνου σας; Πιθανά την οθόνη την καθαρίζετε τακτικά αλλά αμελείτε την θήκη. Σας προτείνουμε να την καθαρίζετε κάθε μία έως δύο ημέρες. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί για να σκουπίσετε το λίπος, τα αποτυπώματα και τη βρωμιά.

Λόγω της καθημερινής χρήσης, το smartphone σας περιέχει πολλά βακτήρια. Καθαρίζοντας το smartphone και τη θήκη του, διατηρείτε καλύτερα την υγιεινή της ς σας και επιβραδύνετε το πόσο γρήγορα κιτρινίζει η διαφανής θήκη.

Για τους λάτρεις της καθαριότητας επιπρόσθετα προτείνουμε να αφαιρείτε το smartphone σας από τη θήκη του τηλεφώνου κάθε μία έως δύο εβδομάδες και να πλένετε την θήκη με λίγο ήπιο σαπουνόνερο. Μετά να την στεγνώνετε όσο το δυνατόν καλύτερα με ένα μαλακό πανί και να την αφήσετε για μερικές ώρες  στον αέρα για να στεγνώσει.

Κρατήστε τη θήκη του smartphone σας μακριά από τη ζέστη
Όταν καθαρίζετε ή πλένετε τη θήκη του τηλεφώνου σας, μην χρησιμοποιείτε συσκευή που παράγει θερμότητα, όπως πιστολάκι για τα μαλλιά, για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος.

Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, σε μια προσπάθεια να «απολυμάνετε» τη θήκη σας. Όλα αυτά θα κάνουν τη διαφανή θήκη του smartphone σας να κιτρινίσει πιο γρήγορα.

Μην τοποθετείτε τη θήκη του smartphone σας κάτω από το άμεσο ηλιακό φως
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το UV φως είναι ένας παράγοντας που κάνει τη διαφανή θήκη του τηλεφώνου σας να κιτρινίζει.

Μην αφήνετε το smartphone και την θήκη του ακριβώς δίπλα από ένα παράθυρο, όπου το φως του ήλιου πιθανότατα θα περάσει μέσα από τα τζάμια και θα πέσει επάνω του. Τοποθετήστε το smartphone σας σε ένα δροσερό, σκιερό μέρος.

Μπορείτε να κάνετε ξανά διαφανή την κίτρινη θήκη του smartphone σας;

Όταν η διαφανής θήκη του smartphone σας γίνει κίτρινη, οι περισσότεροι άνθρωποι θα σας προτείνουν να χρησιμοποιήσετε ισχυρά καθαριστικά απορρυπαντικά, όπως χλωρίνη για να “καθαρίσετε” την απόχρωση.

case,smartphone,phone,transparent,θήκη,τηλέφωνο,διαφανής

Αν μουσκέψετε τη θήκη του τηλεφώνου σας σε ένα ήπιο διάλυμα χλωρίνης, θα σας ανταμείψει με μια καθαρή και χωρίς βακτήρια θήκη. Ωστόσο, η χλωρίνη δεν μπορεί να απομακρύνει την κιτρινίλα και να την επαναφέρει στη διάφανη κατάστασή της. Δεν θα δείτε διαφορά.

Θα καθαρίσει από την επίμονη, κηρώδη βρωμιά που επικαλύπτει τις άκρες και τις γωνίες της θήκης. Λόγω αυτού του λεπτομερούς καθαρισμού, θα διαπιστώσετε ότι η θήκη του smartphone σας θα φαίνεται ελαφρώς πιο καθαρή, συμβάλλοντας έτσι σε ένα πιο διαφανές αποτέλεσμα. Ωστόσο, το κίτρινο θα παραμείνει.

clean tooth transparent case phone

Μπορεί να συναντήσετε και άλλες μεθόδους στο διαδίκτυο: καθαρίστε με οδοντόκρεμα, οινόπνευμα, μαγειρική σόδα κ.λπ. Αυτά είναι απλώς μύθοι.

Επιπλέον, μην επιχειρήσετε να αναμίξετε και να ταιριάξετε απορρυπαντικά. Το κιτρινισμένο υλικό παραμένει κάτω από την επιφάνεια της θήκης, όπου κανένα διάλυμα δεν μπορεί να το φτάσει. Η ανάμειξη διαφορετικών απορρυπαντικών και παραγόντων μπορεί να προκαλέσει μια απροσδόκητη, και δυνητικά επικίνδυνη αντίδραση.

Εναλλακτικές λύσεις όταν η διαφανής θήκη του τηλεφώνου σας γίνεται κίτρινη

Δεδομένου ότι μπορείτε μόνο να επιβραδύνετε τη διαδικασία κιτρινίσματος της διαφανούς θήκης του τηλεφώνου σας, ας δούμε μερικές εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αποφύγετε εντελώς το .

Αγοράστε Διαφανείς Θήκες Από Πολυκαρβονικό
Είτε σιλικόνη, είτε TPU, είτε ακρυλικό, η διαφανής θήκη του smartphone σας θα γίνει κίτρινη ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζεται το αξεσουάρ τηλεφώνων που προσπαθεί να σας το πουλήσει. Όσο φθηνότερη είναι η θήκη, τόσο πιο γρήγορα θα κιτρινίζει.

Εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε περισσότερα, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφανείς θήκες τηλεφώνου από πολυκαρβονικό (θα το ακούσετε και σαν πολυανθρακικό και στα αγγλικά Polycarbonate), το οποίο είναι πιο ανθεκτικό από τα υλικά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η Ringke Fusion και η SupCase είναι παραδείγματα επωνυμιών εταιρειών που πωλούν διαφανείς θήκες smartphone από πολυανθρακικό.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι το πολυανθρακικό θα κιτρινίσει και αυτό μια μέρα. Και πάλι, τα αίτια είναι οι ακτίνες UV και η θερμότητα. Αλλά για μια διαφανή θήκη smartphone μεγαλύτερης διάρκειας, το πολυανθρακικό είναι ότι καλύτερο σαν υλικό.

Δοκιμάστε άλλα υλικά θήκης
Η συχνή αντικατάσταση της θήκης του smartphone σας είναι ένα δαπανηρό σπορ. Για να μην απογοητεύεστε ξανά και ξανά, καθώς θα βλέπετε την διαφανής θήκη του τηλεφώνου σας να γίνεται κίτρινη, δοκιμάστε να βγείτε από τη αισθητική της διαφανούς θήκης. Επιλέξτε μια θήκη από άλλο υλικό ή απλά επιλέξτε μια με χρώμα.

case,smartphone,phone,transparent,θήκη,τηλέφωνο,διαφανής

Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε εξερευνώντας φιλικές προς το περιβάλλον θήκες τηλεφώνων. Σίγουρα θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στο στυλ και τον προϋπολογισμό σας.

Καθώς σε πολλούς από εμάς αρέσει να αναδεικνύουμε την προσωπικότητά μας με μοναδικές ή προσαρμοσμένες θήκες smartphone, η ανανέωση του στυλ σας είναι μια διασκεδαστική διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε τα έξοδα φροντίδας του τηλεφώνου σας και να αποτρέψετε την περιττή σπατάλη.

Συμπερασματικά
Καθημερινοί παράγοντες θα κάνουν τη διαφανή θήκη του τηλεφώνου σας να κιτρινίσει. Μπορείτε μόνο να επιβραδύνετε τη διαδικασία κιτρινίσματος καθαρίζοντας τη θήκη και κρατώντας την μακριά από το φως του ήλιου και τη θερμότητα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος να καθαρίσετε ξανά τη θήκη του τηλεφώνου σας μόλις αυτή γίνει κίτρινη. Εάν πάλι μισείτε να ξοδεύετε χρόνο για τη φροντίδα μιας θήκης smartphone, δείτε άλλες θήκες τηλεφώνου που είναι πιο εύκολες στη διαχείριση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.
case,smartphone,phone,transparent,θήκη,τηλέφωνο,διαφανής

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).