Απολύθηκε ο επικεφαλής κυβερνοασφάλειας της Γερμανίας

Ο επικεφαλής κυβερνοασφάλειας της Γερμανίας απολύθηκε μετά από ισχυρισμούς ότι ήταν υπερβολικά κοντά με Ρώσους.
Ο Arne Schönbohm ήταν επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αρχής Κυβερνοασφάλειας () που από το 2016 είναι επιφορτισμένη με την προστασία των κυβερνητικών επικοινωνιών.arne schoenbohm

Τα γερμανικά μέσα ς κατηγόρησαν τον Schönbohm ότι είχε δεσμούς με άτομα που εμπλέκονται με ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το υπουργείο Εσωτερικών ερευνά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε βάρος του, αλλά επιβεβαίωσε ότι είχε απολυθεί άμεσα.

Πριν ηγηθεί της BSI, ο κ. Schönbohm είχε βοηθήσει στη δημιουργία και τη του Συμβουλίου Ασφαλείας Κυβερνοχώρου στη Γερμανία, μιας ιδιωτικής ένωσης που συμβουλεύει τις επιχειρήσεις και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε τα κυβερνοασφάλειας.

Λέγεται ότι διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον σύλλογο και παρευρέθηκε στους εορτασμούς της 10ης επετείου τους τον Σεπτέμβριο.

Ένα από τα μέλη της ένωσης ήταν μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που ονομάζεται Protelion, και βρέθηκε να είναι θυγατρική μιας ρωσικής εταιρείας που φέρεται να ιδρύθηκε από ένα πρώην μέλος της KGB που τιμήθηκε από τον Πρόεδρο Vladimir Putin.

Η Protelion εκδιώχθηκε από τον σύλλογο το περασμένο Σαββατοκύριακο και το Συμβούλιο Κυβερνοασφαλείας της Γερμανίας ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί για δια με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είναι αναληθείς.

Ένας εκπρόσωπος της υπουργού Εσωτερικών Nancy Faeser φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι η απόλυση του κ. Schönbohm ήρθε σαν απάντηση στις πρόσφατες αναφορές, λέγοντας:

“Το υπόβαθρο σε αυτό είναι οι ισχυρισμοί που αποκαλύφθηκαν και συζητήθηκαν ευρέως στα μέσα ενημέρωσης. Η αναγκαία δημόσια στην ουδετερότητα και την αμεροληψία της ηγεσίας του ως προέδρου της πιο σημαντικής γερμανικής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας έχει πληγεί”.

Τόνισαν όμως ότι ο αρχηγός ασφαλείας θα θεωρείται αθώος ενώ διενεργείται έρευνα για τους ισχυρισμούς.

Το γερμανικό Der Spiegel ανέφερε ότι ο κ. Schönbohm είχε ζητήσει ο ίδιος να κινηθούν επίσημα πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του, αφού δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση μετά τις πρώτες κατηγορίες.

Το Βερολίνο από την άλλη φαίνεται ότι ανησυχεί όλο και περισσότερο για ότι οι κρίσιμες υποδομές του θα μπορούσαν να γίνουν στόχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών καθώς εντείνει την υποστήριξή του προς την Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παραδώσει τέσσερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Κίεβο. Μία μονάδα IRIS-T λέγεται ότι είναι ικανή να υπερασπιστεί μια ολόκληρη πόλη από αεροπορικές επιθέσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
Arne Schönbohm

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).