Η Europol εξάρθρωσε συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα χωρίς φυσικό κλειδί

Κύκλωμα που χρησιμοποιούσε λογισμικό για να «χακάρει» και να κλέψει οχήματα χωρίς φυσικό , εξαρθρώθηκε την Δευτέρα από την Eurojust και την Europol, σε συνεργασία με τις αστυνομίες της ς, Ισπανίας και Λετονίας.

carhacks.710x400 updated

Με την υποστήριξη της Eurojust και της Europol, οι γαλλικές αρχές, σε συνεργασία με τη Λετονία και την Ισπανία, συνέλαβαν 31 υπόπτους που χρησιμοποιούσαν λογισμικό για να εισέλθουν και να εκκινήσουν χωρίς παραβίαση, με συστήματα εισόδου και εκκίνησης χωρίς φυσικό κλειδί.

Η δράση τους ήταν στην Γαλλία και προτιμούσαν δύο συγκεκριμένες Γαλλικές μάρκες αυτοκινήτων. Κατασχέθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ σε περιουσιακά και ανοίχτηκαν 12 τραπεζικοί λογαριασμοί. Επίσης έκλεισαν και μία ιστοσελίδα που διαφήμιζε την “υπηρεσία” αλλά και που πούλαγε το συγκεκριμένο λογισμικό.

Οι ύποπτοι φέρεται ότι χρησιμοποιούσαν λογισμικό που διατίθεται στο εμπόριο ως λύση διάγνωσης αυτοκινήτων. Το αυτό ήταν σε θέση να αντικαταστήσει το αρχικό λογισμικό των στοχευμένων οχημάτων, χωρίς να τηρεί το πρωτόκολλο των κατασκευαστών και χωρίς το αρχικό κλειδί.

Μόλις εισερχόταν το νέο λογισμικό, τους επέτρεπε το άνοιγμα των θυρών του αυτοκινήτου και την εκκίνηση του χωρίς το ηλεκτρονικό κλειδί. Οι αρχές επιβολής του νόμου δεν κοινοποίησαν πώς οι απατεώνες κατάφεραν να εγκαταστήσουν – συνδέσουν αυτήν την κακόβουλη διαγνωστική λύση αυτοκινήτων στα στοχευμένα οχήματα. Είναι πιθανό να πλήρωσαν κάποιον για να το κάνει κρυφά σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, συνεργεία ή οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου τα οχήματα αφήνονται αφύλακτα για μικρές ή μεγάλες περιόδους.

Οι δράστες συνέχιζαν να ενημερώνουν και να προσαρμόζουν το λογισμικό τους, για να αντιμετωπίσουν τα μέτρα που εφάρμοζαν κατά καιρούς οι εταιρείες για την ενίσχυση της ς των οχημάτων τους.

Η Europol αναφέρει ότι μεταξύ των 31 ατόμων που έχουν συλληφθεί συγκαταλέγονται προγραμματιστές λογισμικού, μεταπωλητές του κακόβουλου λογισμικού και οι πραγματικοί κλέφτες αυτοκινήτων που χρησιμοποίησαν το λογισμικό για να κλέψουν τα οχήματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your !
car,αυτοκίνητο

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).