Πτώση της Apple μετά από 14 χρόνια στην κορυφή. Τυχαίο;


H εταιρική νικηφόρα πορεία της Apple έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Με 14 συνεχόμενα χρόνια αύξησης των εσόδων της η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για την επικράτηση της στον τομέα της τεχνολογίας, ανάμεσα από πολύ ισχυρούς αντιπάλους.

Η εταιρεία όμως μάλλον θα επιβεβαιώσει ότι αυτό το σερί έφτασε στο τέλος του, όταν ανακοινώσει αύριο επίσημα τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου.apple

Για το οικονομικό έτος 2016, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, οι εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπουν ότι η Apple θα αποκαλύψει 215.670.000.000 δολάρια σαν ετήσια έσοδα, ενώ το οικονομικό έτος 2015 είχε ανακοινώσει 233.720.000.000 $.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι οι πωλήσεις του νέου iPhone 7 θα κάνουν της τεράστια έκπληξη, αλλά θα πρέπει να είναι πραγματικά μια τεράστια έκπληξη.

Η πτώση αυτή μάλλον ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι η εταιρεία επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα του έτους αναφέρει λιγότερα έσοδα κάτι που οφείλεται στην πτώση των πωλήσεων του iPhone.

Φυσικά όπως έχουμε δει, τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να ενοχλεί τους επενδυτές, οι οποίοι έχουν ανεβάσει την μετοχή της Apple περίπου 11% κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Έτσι η μετοχή της εταιρείας κοστίζει αυτή τη στιγμή 116,60 δολάρια.

Εδώ να αναφέρουμε ότι την συγκεκριμένη πτώση και τις πιθανές αιτίες της τις είχαμε αναφέρει από το iGuRu.gr στις 27 Απριλίου του 2016.

Για τα αίτια είχαμε μιλήσει και νωρίτερα. Έτσι στην δημοσίευση της 27ης Απριλίου αναφέραμε:

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Η Apple του Jobs φαίνεται να είναι ιστορία. Η νέα Αpple σαν εταιρεία του Tim Cook, συνέχιζε να απολαμβάνει τις δόξες και την αναγνωρισιμότητα του brand name που δημιούργησε ο Jobs.

Ένα brand name συνυφασμένο με την καινοτομία, τα έξυπνα προϊόντα και το design που προπορευόταν της εποχής του.

Στην εποχή του Tim Cook, η καινοτομία ονομάζεται Αpple Watch, iPhone SE, ή ροζ χρυσό χρώμα;

Η Αpple θα πρέπει να σταματήσει να είναι το παιδί του Jobs και να γίνει η μαμά νέων καινοτόμων προϊόντων που θα την κάνουν να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη. (Μήπως η ιστορία θυμίζει την Ελλάδα του σήμερα;)

Αλλιώς; Οι αριθμοί δυστυχώς είναι αμείλικτοι…

 


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news