Apple: οι νέες συσκευές δεν κινδυνεύουν από την διαρροή του iBoot

Για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, την Πέμπτη το πρωί, ο πηγαίος κώδικας του iBoot του iOS 9 ήταν διαθέσιμος ελεύθερα στο GitHub. Λίγες ώρες αργότερα, η Apple εξέδωσε αρκετές ειδοποιήσεις DMCA και “καθάρισε” τα αποθετήρια από το GitHub.

Όμως όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι από εμάς, όταν δημοσιεύεται κάτι στο Διαδίκτυο, είναι σχεδόν αδύνατο να το “μαζευτεί”. Apple

Αυτό πιθανότατα συνέβη και με το iBoot, που μάλλον είναι ήδη στους υπολογιστές ανθρώπων που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν πολύτιμα τρωτά σημεία στον πηγαίο κώδικα της Apple.

Η Αpple επιβεβαίωσε τη διαρροή αλλά σύμφωνα με την εταιρεία λόγω της παλαιότητας του κώδικα αλλά και άλλων μέτρων ασφαλείας που χρησιμοποιεί η εταιρεία, η συγκεκριμένη διαρροή δεν αποτελεί πρόβλημα για την ασφάλεια των συσκευών.

Ακολουθεί η δήλωση της Apple στο CNET:

“Ο κώδικας φαίνεται να έχει διαρρεύσει πριν από τρία χρόνια, αλλά από τον σχεδιασμό η ασφάλεια των προϊόντων μας δεν εξαρτάται από την μυστικότητα του πηγαίου κώδικα. Υπάρχουν πολλά στρώματα hardware και λογισμικού που προστατεύονται από τα προϊόντα μας και ενθαρρύνουμε πάντα τους πελάτες να ενημερώνουν στις πιο πρόσφατες εκδόσεις λογισμικού για να επωφελούνται από τις τελευταίες δυνατότητες προστασίας.”

Με άλλα λόγια, εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή που τρέχει με iOS 10 ή νεότερη έκδοση, ίσως να μην κινδυνεύετε.

Για όσους από εσάς χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή iOS που δεν μπορεί να αναβαθμίσει πάνω από το iOS 9, μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε μια ενημέρωση σε μια νεότερη συσκευή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).