Apple: τα δεδομένα του iPhone είναι ασφαλή από τις μυστικές υπηρεσίες

Κάτι νέο και πολύ επαναστατικό έρχεται με το iOS 8. Το iGuRu.gr παρουσιάζει πρώτο πανελλαδικά ένα μέτρο ασφαλείας της Apple που θα συζητηθεί. Αν οι Αρχές επιβολής του νόμου θέλουν να έχουν πρόσβαση στο iPhone ή το iPad σας, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πρέπει να χτυπήσουν την πόρτα της Apple, όπως συνήθιζαν να το κάνουν πριν την κυκλοφορία του iOS 8. apple lock

Μετά την αποκάλυψη του PRISM από τον Snowden, που ανέφερε ότι η Apple και η Silicon Valley γνώριζαν και συμμετείχαν στο μυστικό πρόγραμμα επιτήρησης, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν.

Αυτό δεν είναι εύκολο, αφού σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις η Yahoo απειλείται με πτώχευση, αν δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις παραχώρησης δεδομένων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η είδηση αυτή, για πρώτη φορά ίσως, έκανε πιο πιστευτές τις εννέα μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που ισχυρίζονταν ότι δεν ήταν συνένοχοι των μυστικών υπηρεσιών.

Η Apple όμως το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Με μια νέα μέθοδο κρυπτογράφησης, νέες πρακτικές ασφαλείας, και την ανανέωση της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων της, ουσιαστικά κλείνει την πόρτα σε όλες τις μυστικές υπηρεσίες. Πως;

Το νέο κινητό λειτουργικό σύστημα της Αpple, iOS 8, το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη, ήρθε με επεξεργασμένη κρυπτογράφηση, αναγκάζοντας τις αρχές επιβολής του νόμου, τους ομοσπονδιακούς πράκτορες και τις μυστικές υπηρεσίες να απευθύνονται στον ίδιο τον ιδιοκτήτη της συσκευής αν χρειάζονται δεδομένα και όχι στην Αpple.

Οι νέες μέθοδοι κρυπτογράφησης εμποδίζουν ακόμα και την Αpple στο να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της.

“Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές μας, η Αpple δεν μπορεί να παρακάμψει τον κωδικό πρόσβασής σας και, επομένως, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας,” αναφέρει η εταιρεία στη νέα πολιτική απορρήτου της, που ενημερώθηκε την Τετάρτη. “Γι ‘αυτό δεν είναι τεχνικά εφικτό για μας να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της κυβέρνησης για την εξαγωγή των δεδομένων από συσκευές που έχουν εγκαταστήσει το iOS 8”

Όμως αυτό δεν ισχύει για όλα. Για παράδειγμα, αν έχετε αποθηκεύσει δεδομένα στο iCloud, η Αpple εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα (και τη νομική ευθύνη) να τα παραδώσει στις Αρχές εφόσον τα δεδομένα αποθηκεύονται στους servers τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα δεδομένα του iCloud μπορεί να περιλαμβάνουν φωτογραφίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μουσική, έγγραφα, και επαφές.

Παρόλα αυτά, τα νέα μέτρα της Apple, είναι πραγματικά πρωτοπόρα και άξια αντιγραφής και από άλλες εταιρείες. Πάντως ήταν καιρός να αντιδράσει με τέτοιο τρόπο, καθώς οι ετήσιες εκθέσεις του Electronic Frontier Foundation για το 2012 και το 2013 παρουσίασε την Αpple ότι έχει τις χειρότερες πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων για τα δεδομένα των χρηστών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).