Και η Google με το Android L κλειδώνει έξω τις μυστικές υπηρεσίες

Αν και η δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες, μέσω μιας επίσημης δήλωσης, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στην Washington Post ότι σχεδιάζουν να κάνουν την κρυπτογράφηση δεδομένων, προεπιλεγμένη ρύθμιση στο L το λειτουργικό σύστημα, που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.Google android l

“Τα τρία τελευταία χρόνια, το Android έχει προσφέρει κρυπτογράφηση, και τα κλειδιά αποθηκεύονται στη συσκευή, οπότε τα δεδομένα δεν μπορούν να μοιραστούν με τις αρχές επιβολής του νόμου,” ανέφερε ο εκπρόσωπος της Gοogle. Niki Christoff στην Washington Post. “Στην επόμενη κυκλοφορία του Android, η κρυπτογράφηση θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και έτσι ώστε δεν θα χρειάζεται καν να σκεφτείτε για να την ενεργοποιήσετε.”

Να υπενθυμίσουμε ότι η κρυπτογράφηση υπάρχει σε ορισμένες συσκευές Android από το , αλλά οι χρήστες έπρεπε να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία με το χέρι.

Όπως αναφέραμε πρώτοι χθες, το κινητό λειτουργικό σύστημα της Apple iOS 8, το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη, φέρνει επίσης νέες μεθόδους αυτόματης κρυπτογράφησης που εμποδίζουν την να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

  Google ετοιμάζει Data Center στην Ελλάδα

Οι μέθοδοι κρυπτογραφήσεων που υιοθετούν η Apple – και τώρα η Gοogle – κάνουν πολύ πιο δύσκολο στις αρχές επιβολής του νόμου και τις μυστικές υπηρεσίες το να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του smartphone χωρίς να έχουν τον κωδικό πρόσβασης του ιδιοκτήτη, ακόμα και αν έχουν δικαστικό ένταλμα για να το κάνουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim , δήλωσε σε συνέντευξή του στο PBS “ότι εάν η κυβέρνηση καλέσει την Apple να παρέχει δεδομένα”.. “δεν έχουμε πια το κλειδί. Η πόρτα είναι κλειστή.”

Αυτά είναι τα καλά νέα. Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συμφωνίες που γίνονται κάτω από το τραπέζι. Μέχρι να εμφανιστεί ο επόμενος Snowden.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  19  =  27