Φορτίστε το smartphone σας μασώντας μία τσίχλα

Ερευνητές από τον Καναδά έχουν αναπτύξει μια συσκευή που συλλέγει ενέργεια από τις τακτικές κινήσεις της γνάθου και παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι μια μέρα θα μπορούσαμε να επαναφορτίσουμε τα smartphone μας μασώντας απλά μια τσίχλα.

smartphone smartphone

Η μπαταρία σας εξαντλείται; Κανένα πρόβλημα. Τρέξτε στο πλησιέστερο fast food, ή στο πλησιέστερο περίπτερο και αρχίστε να μασάτε.
Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό τεύχος του περιοδικού Smart Materials and Structures, Καναδοί επιστήμονες εξηγούν ότι η συσκευή μπορεί να φορτιστεί με έναν ιμάντα που φοράει ο ιδιοκτήτης στο πηγούνι και θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένα ηλεκτρόδια. Έτσι σε περιόδους γευμάτων, μπορεί να φορτίζετε η συσκευή.

Τα κακά νέα σύμφωνα με το περιοδικό Smart Materials and Structures, είναι ότι, κατά τη διάρκεια ενός πειράματος, σε ένα μικρό γεύμα, η ενέργεια που παράχθηκε ήταν μόλις 10 μW. Με απλά λόγια, η ανακάλυψη χρειάζεται να διανύσει πολύ δρόμο μέχρι την πλήρη αξιοποίηση της κάτω γνάθου.

“Δεδομένου ότι η μέση ισχύς που διατίθεται από το μάσημα είναι περίπου 7 mW, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε πριν να τελειοποιήσουμε την απόδοση της συσκευής,” ανέφερε ο Aidin Delnavaz από το Ινστιτούτο Φυσικής του Καναδά σε μια στο Science Daily.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  1  =