Apple: Μην στερεώνετε το κινητό σας στην μοτοσυκλέτα σας, αν θέλετε να ζήσει

Η προειδοποιεί τους κατόχους των να μην στερεώνουν τα τηλεφωνά τους σε μοτοσικλέτες, ή μοτοποδήλατα, αλλιώς θα έχουν προβλήματα με την κάμερα.

moto smartphone

Έχετε δει αξεσουάρ για μοτοσυκλέτες, όπου μπορείτε να στερεώσετε το τηλέφωνό σας στο τιμόνι της μηχανής σας και να το βλέπετε ενώ οδηγείτε; Η Apple προειδοποιεί ότι η έκθεση σε δονήσεις μεγάλου πλάτους και σε συγκεκριμένες περιοχές συχνοτήτων, μπορεί να υποβαθμίσει με την πάροδο του χρόνου, ορισμένα από τα συστήματα κάμερας του τηλεφώνου.

Με ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή και που είχε τον τίτλο: “Η έκθεση σε κραδασμούς, όπως αυτές που δημιουργούνται από κινητήρες μοτοσικλετών υψηλής ισχύος, μπορεί να επηρεάσει τις κάμερες iPhone”, η Apple είπε ότι η τοποθέτηση του iPhone σας σε αυτά τα οχήματα μπορεί να τα εκθέσει σε κραδασμούς μεγάλου πλάτους και σε συγκεκριμένες περιοχές συχνοτήτων με συνέπεια, αυτό πιθανά να οδηγήσει σε υποβάθμιση της οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας του τηλεφώνου ή OIS και των συστημάτων αυτόματης εστίασης κλειστού βρόχου, με την πάροδο του χρόνου.

Τα παραπάνω είναι τα συστήματα που βοηθούν το iPhone σας να τραβήξει υπέροχες φωτογραφίες. Από τεχνική άποψη, το σύστημα OIS περιέχει ένα γυροσκόπιο που μειώνει την κίνηση και το θάμπωμα της εικόνας. Όταν κινείστε, ο φακός της κάμερας κινείται σύμφωνα με τη γωνία του γυροσκοπίου, η οποία σας εξασφαλίζει ότι θα τραβήξετε μια ωραία φωτογραφία. Εν τω μεταξύ, το σύστημα αυτόματης εστίασης κλειστού βρόχου χρησιμοποιεί μαγνητικούς αισθητήρες για τη « μέτρηση των επιπτώσεων της βαρύτητας και των κραδασμών και τον προσδιορισμό της θέσης του φακού, έτσι ώστε η αντισταθμιστική κίνηση να μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια», σύμφωνα με την Apple.

  Το Crash Detection του iPhone θα ειδοποιήσει ασθενοφόρο αν πάτε σε λούνα-παρκ

“Τα συστήματα AF OIS και κλειστού βρόχου στο iPhone έχουν σχεδιαστεί για αντοχή”, εξήγησε η εταιρεία. «Ωστόσο, όπως συμβαίνει με πολλά ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης που περιλαμβάνουν συστήματα όπως το OIS, η μακροχρόνια άμεση έκθεση σε δονήσεις μεγάλου πλάτους σε συγκεκριμένες περιοχές συχνοτήτων μπορεί να υποβαθμίσει την απόδοση αυτών των συστημάτων και να οδηγήσει σε μειωμένη ποιότητα εικόνας για φωτογραφίες και βίντεο. Συνιστάται να αποφύγετε την έκθεση του iPhone σας σε εκτεταμένες δονήσεις μεγάλου πλάτους. ”

Αν αναρωτιέστε αν μπορείτε να στερεώσετε το τηλέφωνό σας στην μηχανή σας, φυσικά και μπορείτε, αλλά η Apple απλά προτιμά να το αποφύγετε.

«Οι κινητήρες μοτοσικλετών υψηλής ισχύος ή μεγάλης έντασης παράγουν έντονους κραδασμούς μεγάλου πλάτους, οι οποίοι μεταδίδονται μέσω του πλαισίου και του τιμονιού. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του iPhone σας σε μοτοσικλέτες με κινητήρες υψηλής ισχύος ή μεγάλου όγκου, λόγω του εύρους των κραδασμών σε ορισμένες περιοχές συχνοτήτων που δημιουργούν», αναφέρεται στο έγγραφο υποστήριξης.

iPhone,Apple

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).