Η αστυνομία του LA ζητά στοιχεία των social media από όσους συλλαμβάνει

H αστυνομία του Λος Άντζελες στην Aμερική συλλέγει από όσους συλλαμβάνει πληροφορίες για τους λογαριασμούς social media που έχουν.

social,media,email,facobook,twitter

Σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε το Κέντρο Δικαιοσύνης του Μπρέναν στη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης, η Αστυνομική Διεύθυνση στο Λος Άντζελες (LAPD) αναθέτει στους αξιωματικούς της να συλλέγουν πληροφορίες λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν παίρνουν συνέντευξη από άτομα που έχουν συλλάβει.

Αυτή είναι μια μάλλον ασυνήθιστη πολιτική, παρόλο που το LAPD το κάνει εδώ και χρόνια. Και ενώ οι συλληφθέντες μπορούν να αρνηθούν να δώσουν στους αστυνομικούς τα στοιχεία του λογαριασμού τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ), πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να αισθάνονται αναγκασμένοι να παράσχουν αυτές τις πληροφορίες.

Δεν είναι σαφές πόσες πληροφορίες λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί του LAPD ή τι κάνουν οι αστυνομικοί όταν οι συλληφθέντες αρνούνται να δώσουν τις λεπτομέρειες.

Η είδηση δεν αφορά μόνο την Αμερική, αλλά ένα νέο διαδικτυακό μέλλον που φαίνεται να έρχεται απότομα. Η συλλογή λεπτομερειών των λογαριασμών κοινωνικών μέσων, ή των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων ή ακόμα και των αριθμών τηλεφώνων αποτελεί ένα από τους αυξανόμενους αριθμούς συνιστωσών για την παρακολούθηση των πολιτών.

Η συλλογή αυτή υπάρχει ήδη και στην . Πολλές δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες ζητούν μάλλον “επιτακτικά” από τους πολίτες πληροφορίες που κανονικά δεν θα έπρεπε να κατέχουν.

Σας φαίνεται ότι τα λέμε υπερβολικά; Δοκιμάστε να κάνετε στην ΕΥΔΑΠ και θα δείτε ότι απαιτούν να τους δηλώσετε αριθμό κινητού τηλεφώνου, αλλιώς η αίτηση δεν προχωράει. Λες και είναι υποχρεωτικό να έχει ο κάθε πολίτης κινητό τηλέφωνο.

Ακόμα θυμάμαι το βλέμμα διευθύντριας μίας τράπεζας που μου ζήταγε κινητό τηλέφωνο και ενώ το κράταγα στα χέρια, της έλεγα ότι δεν έχω καθόλου κινητό (άλλωστε αυτό που κράταγα ήταν της εργασίας μου και όχι προσωπικό). Έχετε δοκιμάσει να εγγραφείτε στην άυλη συνταγογράφηση; Σας ζητάει οπωσδήποτε κινητό τηλέφωνο και/ή email, αλλιώς ξεχάστε την υπηρεσία.

Τα socail media, , έχουν μπει στην ζωή μας και αρχίζουν να γίνονται απαραίτητα για να μπορέσετε να διεκπεραιώσετε τις συναλλαγές σας με το δημόσιο. Μην παραξενευτείτε λοιπόν αν στη νέα ταυτότητα υπάρχει μέσα στα στοιχεία σας κάποιο email που διαχειρίζεστε και γιατί όχι, το account σας στο facebook.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
social,media,email,facobook,twitter

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).