Η Apple το lock screen και η εμπιστοσύνη

Με το iOS 8 στον ορίζοντα η Apple ελπίζει ότι θα εμπιστευτούμε μερικά από τα πιο προσωπικά και ιδιωτικά μας δεδομένα, Τα δεδομένα που είναι σχετικά με την υγεία μας. Όμως και στο νέο λειτουργικό σύστημα iOS, οι προγραμματιστές από το Cupertino φαίνεται ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά με τα σφάλματα του lock που υπάρχουν στην εδώ και χρόνια.

3D Apple

Το τελευταία bug του lock screen είναι ένα από τα απλούστερα και γρηγορότερα που έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα. Είναι γρήγορο και εύκολο να πραγματοποιηθεί, φτάνουν μόνο λίγα και η συσκευή είναι σαν να μην είχε κλειδωθεί ποτέ. Ευτυχώς, το bug αυτό επιτρέπει την πρόσβαση μόνο στη τελευταία που ήταν ανοιχτή. Βέβαια συνεχίζει να είναι αρκετά επικίνδυνο καθώς η τελευταία εφαρμογή θα μπορούσε να ήταν μία που περιέχει ευαίσθητα δεδομένα.

Σε περίπτωση που είστε από τους φανατικούς της Apple και ακόμα μπορείτε να βρείτε δικαιολογίες για τις παρακάμψεις του lock screen καλό θα ήταν να σκεφτείτε τα ακόλουθα σημεία.

Πρώτον, οι πελάτες της Apple πληρώνουν καλά λεφτά στην εταιρεία για τις συσκευές iOS. Δεύτερο, καμία εταιρεία με συσκευές δεν θα επέτρεπε να διαιωνίζεται ένα σφάλμα σαν και αυτό, και, τρίτον, η Apple μας ζητά να της εμπιστευόμαστε όλο και περισσότερα από την προσωπική μας ζωή. Τα του lock screen μάλλον δείχνουν ότι η εταιρεία δεν καταλαβαίνει ακριβώς το νόημα της λέξης “εμπιστοσύνη.”

Αν πάλι δεν σας νοιάζει για τα δεδομένα σας, τι γίνεται με τα δεδομένα του εργοδότη σας, ή των πελατών σας ή των φίλων σας που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας; Λέτε ότι και αυτοί έχουν την ίδια χαλαρή στάση;

Ελπίζω πως όχι.

Αυτό που είναι επίσης ανησυχητικό, στα νέα χαρακτηριστικά του iOS 8, είναι ότι το πληκτρολόγιο επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί και από τρίτους. Η Apple ισχυρίζεται ότι αυτά τα πληκτρολόγια δεν θα είναι σε θέση να κατασκοπεύουν το τι γράφουμε, αλλά με αυτή τη λογική, το lock screen υποτίθεται ότι υπάρχει για να κλειδώνει τη συσκευή, και όμως δεν το κάνει.

Είναι όλα εμπιστοσύνης. Και το να διαβρωθεί η εμπιστοσύνη είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).