Αρνητές μάσκας αναγκάστηκαν να σκάψουν τάφους για θύματα του Covid-19 στην Ινδονησία

Τουλάχιστον οκτώ άτομα που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, αναγκάστηκαν να σκάψουν τάφους για άτομα που πέθαναν από το κορονοϊό, στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβα της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με άρθρο της Tribun News οκτώ άνθρωποι που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα ως μέτρο αντιμετώπισης του Covid-19 καταδικάστηκαν από τις τοπικές αρχές στην Ινδονησία σε κοινωνική εργασία και αναγκάστηκαν να δουλέψουν μαζί με τους τρεις διαθέσιμους εργάτες του νεκροταφείου.

Το άρθρο σημειώνει ότι οι αρνητές μάσκας που τιμωρήθηκαν δεν αναγκάστηκαν να χειριστούν τα πτώματα. Έκαναν μόνο την ασφαλή χειρωνακτική εργασία, δηλαδή να σκάψουν τους τάφους και να προετοιμάσουν τον χώρο με ξύλινες σανίδες για να στηρίξουν τις κάσες. Τα πτώματα τα χειρίστηκαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας, χρησιμοποιώντας προστατευτικό εξοπλισμό σε όλο το σώμα, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος έκθεσης. Οι οκτώ αρνητές μάσκας πάντως άνοιξαν τους τάφους χωρίς να φορούν μάσκα!!

Η Ινδονησία θέσπισε έναν εθνικό νόμο στις αρχές Απριλίου που απαιτούσε να φοράνε οι πολίτες μάσκα. Αυτή η οδηγία εντατικοποιήθηκε ακόμη περισσότερο τον Ιούλιο, αφού η Ανατολική Ιάβα σημείωσε άνοδο των κρουσμάτων Covid-19 και μια έρευνα στην περιοχή διαπίστωσε ότι το 70% των ανθρώπων στην επαρχία δεν φορούσαν μάσκα.

Η Ινδονησία, ως μία χώρα χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, αγωνίστηκε να συγκρατήσει την εξάπλωση του ιού και χρησιμοποίησε τις μάσκες ως ένα σχετικά φθηνό μέτρο δημόσιας υγείας, που μπορεί να σώσει ζωές. Μέχρι στιγμής η Ινδονησία έχει εντοπίσει πάνω από 222.000 περιπτώσεις και 8.841 θανάτους από covid-19. Η χώρα κατέγραψε 3.141 νέες περιπτώσεις μόνο τη Δευτέρα, με 118 νέους θανάτους για την ημέρα.

Η απροθυμία κάποιων ανθρώπων να φορέσουν μάσκες για την προστασία της δημόσιας υγείας, έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Υπάρχουν αρνητές μάσκας σε όλο τον κόσμο, όπως η Γερμανία, η Ινδονησία, η Γαλλία και η Ελλάδα πρόσφατα με τους αρνητές να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Το αστείο είναι ότι παγκόσμια υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει. Όπως έλεγε και ο Αμερικάνος πρόεδρος Τραμπ στην αρχή. Δεν ξέρουμε αν η λύση της Ινδονησίας είναι αποτελεσματική, όμως δείχνει ότι ο κόμπος έχει αρχίσει να φτάνει στο χτένι, και πλέον οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν δραστικά μέτρα.

Σήμερα άλλωστε η υφυπουργός παιδεία κ. Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε  ότι θα επέμβουν οι εισαγγελείς στους γονείς που αρνούνται να πάνε στο σχολείο τα παιδιά τους. Να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).