Αστυνομία θα πρέπει να γνωστοποιεί πως παρακολουθεί τα κοινωνικά δίκτυα

Το Associated Press αναφέρει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια αποφάσισε την Τρίτη ότι η πολιτειακή αστυνομία δεν μπορεί να κρύψει από το κοινό τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φυσικά οι υπερασπιστές των πολιτικών ελευθεριών επευφήμησαν την απόφαση.

spying

Η υπηρεσία επιβολής του νόμου υποστήριζε ότι η πλήρης αποκάλυψη της πολιτικής της για τη χρήση παρακολούθησης των διαδικτυακών αναρτήσεων ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Η απόφαση της Τρίτης φαίνεται να δίνει τέλος σε έναν δικαστικό αγώνα έξι ετών.

Ο επικεφαλής του γραφείου ποινικών ερευνών της πολιτειακής αστυνομίας υποστήριζε ότι η διαφάνεια για την την πολιτική θα καθιστούσε τις έρευνές της λιγότερο αποτελεσματικές. Το κρατικό Office of Open Records διεξήγαγε μια ιδιωτική σε απόρρητο υλικό και αποφάσισε ότι η δημοσιοποίηση της πολιτικής θα μπορούσε να βλάψει τις έρευνες της αστυνομίας.

Μια επιτροπή τριών δικαστών του Ρεπουμπλικανικού Κοινοπολιτειακού Δικαστηρίου ανέτρεψε όμως την απόφαση του Office of Open Records και αποφάσισε ότι η πολιτική θα πρέπει να αποκαλυφθεί στο κοινό. Η απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη ανέφερε ότι το Κοινοπολιτειακό Δικαστήριο δεν έπρεπε να δεχτεί τον ισχυρισμό της πολιτειακής αστυνομίας που προειδοποιούσε για υποτιθέμενους κινδύνους της δημόσιας ασφάλειας. Η πλειοψηφία έκρινε ότι ο νόμος του Δικαιώματος στη Γνώση της Πενσυλβάνια δεν επιτρέπει στο Κοινοπολιτειακό Δικαστήριο να διατάξει επιπρόσθετη εξακρίβωση στοιχείων που δεν ζήτησε η πολιτειακή αστυνομία.

Ο Andrew Christy, δικηγόρος της ACLU στην Πενσυλβάνια, δήλωσε ότι η απόφαση “βάζει την επιβολή του νόμου στον ίδιο αγωνιστικό χώρο με όλες τις άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Εάν έχουν κάποια νομική αιτιολογία να κρατήσουν κάτι μυστικό, τότε θα πρέπει να προσκομίσουν επαρκή στοιχεία για να το δικαιολογήσουν”.

“Σε τελική ανάλυση, αυτό εξαρτάται από το ότι οι ψηφοφόροι κατανοούν τι κάνουν οι αρχές επιβολής του νόμου, ώστε στη συνέχεια, μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους, να μπορούν να τους χαλινσουν αν ενεργούν με τρόπο που δεν συνάδει με αυτό που θέλει το κοινό”, ανέφερε ο Christy.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).