Προγραμματιστής βρίσκει σφάλμα σε ATM και κλέβει 1 εκατομμύριο δολάρια

Προγραμματιστής καταφέρνει να κλέψει από το ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αφού βρήκε και εκμεταλλεύτηκε μία γελοία τρύπα στο πρόγραμμα των ΑΤΜ.

ATM

Ακούγεται σαν κάτι από  ταινία. Ένας δυσαρεστημένος προγραμματιστής τράπεζας ανακαλύπτει το τέλειο σχέδιο για να κάνει ένα ATM να βγάζει χρήματα, χωρίς όμως να τα χρεώνει σε κανένα.

Αλλά η ιστορία αυτή είναι αληθινή. Το South China Morning Post και το Daily Economic News της Κίνας αναφέρουν ότι ο Qin Qisheng, 43 ετών, κατάφερε να αποσύρει πάνω από 7 εκατομμύρια γιουάν (άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ) από ΑΤΜ που διαχειρίζεται η εργοδότρια τράπεζα του, Huaxia , εκμεταλλευόμενος ένα τρελό κενό.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το της τράπεζας δεν καταγράφει σωστά τις αναλήψεις που γίνονται γύρω στα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να δίνει μετρητά χωρίς να αφαιρεί το σύνολο από τον λογαριασμό του χρήστη. Κανονικά, αυτό θα μπορούσε να σηκώσει μια κόκκινη σημαία στο σύστημα, ότι μια συναλλαγή έχει αποτύχει, αλλά ο Qisheng φέρεται να εισήγαγε ένα script στο πρόγραμμα και αποσιώπησε αυτές τις ειδοποιήσεις.

  Creative Commons επιλέξτε την κατάλληλη άδεια

Ο Qisheng άρχισε να βγάζει χρήματα από τον Νοέμβριο του μέχρι τον Ιανουάριο του , και περίπου μετά από 1.358 αναλήψεις η τράπεζα ανακάλυψε τον κακό κώδικα στο σύστημά της και ειδοποίησε τις αρχές να τον συλλάβουν.

Ίσως η συνέχεια είναι το πιο εκπληκτικό μέρος αυτής της ιστορίας. Ο Qisheng επέστρεψε τα χρήματα και η τράπεζα δεν ήθελε πλέον να συνεχίσει την δίωξή του. Ίσως να φοβήθηκε την κακή δημοσιότητα (προφανώς το παραθυράκι έχει ήδη κλείσει), και έτσι η Huaxia Bank ζήτησε από την αστυνομία να αποσύρει την υπόθεση, αποδεχόμενη την δικαιολογία του Qisheng ότι απλώς δοκιμάζει την ασφάλεια της τράπεζας και κρατά τα χρήματα για να τα ζητήσει η τράπεζα !!!.

Ωστόσο, το δικαστήριο αρνήθηκε και ο Qisheng αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10,5 χρόνια. Δεν πείστηκαν με το επιχείρημα, θεωρώντας ότι ο κατηγορούμενος είχε μεταφέρει τα χρήματα στον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό, και όχι σε ψεύτικο λογαριασμό της τράπεζας, γιατί επένδυε τα χρήματα στο χρηματιστήριο.

  Μια δημοσίευση που δεν θα αρέσει στους φανατικούς της Apple

Δεν είναι η πρώτη φορά που ΑΤΜ γίνονται στόχος έξυπνων προγραμματιστών. Η σημερινή ιστορία όμως είναι ιδιαίτερα ευτράπελη  με την σύμπλευση απόψεων θύτη και θύματος.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


35  +    =  36