Προσοχή phishing scam υπόσχεται χρωματιστό Facebook

Μια ομάδα από εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να δελεάσουν τους χρήστες του του , του και του Outlook με ιστοσελίδες . Ρίξτε μια ματιά στα και τις ρhishing ιστοσελίδες που διαδίδουν οι απατεώνες.

Phishing1

Φαίνεται ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν λογαριασμούς του Twitter που έχουν παραβιαστεί και δημοσιεύουν μηνύματα που έχουν σχεδιαστεί να δελεάσουν ανυποψίαστους χρήστες και να τους παρασύρουν σε ιστοσελίδες ρhishing.

Phishing4

Σύμφωνα με το Softpedia για κάθε διαφορετικό τύπο phish, χρησιμοποιείται και ένα άλλο μήνυμα. Ένα τυπικό tweet που παραπέμπει σε ρhishing ιστοσελίδα που φαίνεται σαν το Instagram αναφέρει κάτι σαν αυτό:

“Αποκτήστε νέους και likes στο Instagram ΔΩΡΕΑΝ! Χρησιμοποίησα και γω αυτή την εφαρμογή και λειτουργεί. Χωρίς ψεύτικους χρήστες:) [link]”

Phishing-2

Τα μηνύματα που απευθύνονται στους χρήστες του Facebook αναφέρουν “omfg το facebook σε χρώματα [link].”

Το ίδιο συνεχίζει να συμβαίνει και με μηνύματα για άλλες υπηρεσίες όπως το Outlook και πάντα οδηγούν σε κάποια ιστοσελίδα ρhishing.

  Facebook αλλάζει τα feeds έτσι γιατί μπορεί

Όταν κάποιος από το Twitter κάνει κλικ στους συνδέσμους, παρουσιάζονται σελίδες σύνδεσης του Facebook, του Outlook ή του Instagram. Καλό θα ήταν να μην κάνετε το λάθος και δώσετε τα στοιχεία σας σε αυτές τις σελίδες. Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης πάει άμεσα στα χέρια των απατεώνων.

Phishing3
Το αξιοσημείωτο ότι οι ρhishing ιστοσελίδες του Instagram φαίνεται να απευθύνονται σε χρήστες που μιλούν γαλλικά.

Μόλις το θύμα δώσει τα διαπιστευτήρια του, οδηγείται σε μια άλλη ιστοσελίδα που φαίνεται ότι προσφέρει δωρεάν . Η ιστοσελίδα, που φιλοξενείται στο hostinghood.com, έχει αρκετές διαφημίσεις, έτσι είναι πολύ πιθανό ότι οι κυβερνοεγκληματίες προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα μέσω των διαφημίσεων της Google.

Προσέξτε λοιπόν αυτά μηνύματα στο Twitter! Αν είστε ήδη θύμα, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασής σας αμέσως, πριν οι εγκληματίες καταλάβουν τον λογαριασμό σας.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


46  +    =  52