Audacity Προσοχή συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας

Οι φίλοι του ανοιχτού κώδικα βρίσκονται σε αναστάτωση καθώς η δημοφιλής εφαρμογή απέκτησε νέα διαχείριση. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αν οι νέοι διαχειριστές δεν πρόσθεταν στην δημοφιλή εφαρμογή ορισμένες λειτουργίες για την συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας.

Ας δούμε τι έγινε:

Το πρόγραμμα Audacity είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής ήχου και εγγραφής, που επιτρέπει τη μίξη και επεξεργασία οποιουδήποτε αριθμού αρχείων ήχου. Το πρόγραμμα είναι γραμμένο σε C++ και χρησιμοποιεί την εργαλειοθήκη wxWidgets GUI για να παρέχει την ίδια γραφική διεπαφή σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Το λογισμικό ήχου Audacity ανοιχτού κώδικα αποκτήθηκε από την Muse Group, η οποία όρισε μια νέα ομάδα διαχείρισης που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και φυσικά τις νέες λειτουργίες. Λίγες μέρες μετά την αλλαγή, η νέα διοίκηση αποφάσισε να προσθέσει κάποιες “βασικές δυνατότητες τηλεμετρίας” στο λογισμικό. Η ανακοίνωση έγινε αυτήν την εβδομάδα στο GitHub από τον Dmitry Vedenko, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι χρησιμοποιούν το Google Analytics για να παρακολουθούν τα παρακάτω:

  • Έναρξη και λήξη του session
  • Σφάλματα, όπως αυτά του sqlite3, καθώς πρέπει να εντοπίσουμε προβλήματα που αναφέρονται στο forum του Audacity
  • Χρήση εφέ, γεννήτριες ήχου, εργαλεία ανάλυσης, ώστε να μπορούμε να δίνουμε προτεραιότητα σε μελλοντικές βελτιώσεις.
  • Χρήση μορφών αρχείων για εισαγωγή και εξαγωγή
  • Εκδόσεις λειτουργικού συστήματος και Audacity

Για τον εντοπισμό περιόδων σύνδεσης (session), οι χρήστες λαμβάνουν ένα UUID που δημιουργείται και αποθηκεύεται στον υπολογιστή τους. Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν επίσης και το Yandex Metrica για τη σωστή εκτίμηση των καθημερινών ενεργών χρηστών. Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε και δεύτερη υπηρεσία δεν είναι ξεκάθαρος αλλά αναφέρουν το Google Analytics  έχει πολύ περιορισμένα ratios. Βέβαια το όνομα του προγραμματιστή που ανακοίνωσε τις αλλαγές είναι Ρώσικο (Dmitry Vedenko), και ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος επιλογής της Ρώσικης Yandex.

Και οι δύο υπηρεσίες όμως καταγράφουν την IP από την οποία προέρχεται το αίτημα.

Σύμφωνα με τη νέα ομάδα διαχείρισης η συλλογή δεδομένων με τηλεμετρία είναι προαιρετική και ρυθμίσιμη. Η open source κοινότητα ωστόσο δεν έχει ενθουσιαστεί με τα νέα.

Έτσι αν δεν σεβαστεί η νέα ομάδα ανάπτυξης τους φίλους του Audacity που το χρησιμοποιούν τόσα χρόνια κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουν χρήστες, καθώς η αγορά διαθέτει ένα σωρό εφαρμογές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).