Avast κλείνει την Jumpshot για το καλό σας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avast Ondrej Vlcek ανακοίνωσε σήμερα στο επίσημο blog της εταιρείας ότι η Jumpshot, μια θυγατρική που πωλούσε δεδομένα από τα της Avast σε τρίτες εταιρείες, θα κλείσει.

Avast

Η Avast, είναι γνωστή για τις εφαρμογές προστασίας από ιούς για διάφορα λειτουργικά συστήματα, και επεκτάθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Εξαγόρασε την ανταγωνίστρια εταιρεία AVG το 2016 και την Piriform, κατασκευαστή της εφαρμογής το 2017. Διαθέτει επίσης την HideMyAss, που προσφέρει VPN και διακομιστές μεσολάβησης (proxy).

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, ο Wladimir Palant, προγραμματιστής του AdBlock Plus, δημοσίευσε μια ανάλυση των επεκτάσεων για προγράμματα περιήγησης της Avast στα τέλη του 2019 στο προσωπικό του blog. Ο ερευνητής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Avast συλλέγει περισσότερα δεδομένα από ό, τι χρειάζεται για να παρέχει ασφάλεια στους της. Η Mozilla και η Google απέκλεισαν προσωρινά τις επεκτάσεις της Avast από τα store τους, αλλά τις επανέφεραν σύντομα, αφού η Avast έκανε ορισμένες απαραίτητες αλλαγές.

Τις τελευταίες μέρες μάθαμε ότι η Avast συλλέγει το ιστορικό περιήγησης των χρηστών της και πουλάει τα δεδομένα σε τρίτους, σύμφωνα με κοινή έρευνα του PCMag και του Vice.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avast Ondrej Vlcek δήλωσε σήμερα ότι “η Jumpshot έχει πληγώσει τα συναισθήματα πολλών” και ότι το όλο περιστατικό “έθεσε διάφορα ερωτήματα” όπως το “θεμελιώδες ζήτημα της εμπιστοσύνης”.

Ο Ondrej Vlcek ανέφερε ότι η κορυφαία προτεραιότητα της Avast είναι να προστατεύσει τους ανθρώπους και ότι “οτιδήποτε αντίθετο είναι απαράδεκτο”.

Η Avast ξεκίνησε την Jumpshot το 2015 για να επεκτείνει τις “δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων πέρα ​​από την ασφάλεια”. Σύμφωνα με τον CEO, η εταιρεία πίστευε ότι θα μπορούσε να το κάνει “με πιο ασφαλή τρόπος” από τις άλλες εταιρείες που συγκέντρωσαν δεδομένα. Η Jumpshot λειτουργούσε σαν ανεξάρτητη εταιρεία σύμφωνα με τον Vlcek αλλά πάντοτε εντός νομικών πλαισίων.

Ο νέος CEO της Avast, άρχισε να αξιολογεί κάθε κομμάτι της επιχείρησης όταν την ανέλαβε. Συμπέρανε ότι η επιχείρηση συλλογής δεδομένων δεν ήταν σύμφωνη με τις “προτεραιότητες προστασίας της ιδιωτικής ζωής” της Avast.

Έτσι αποφασίστηκε να κλείσει η Jumpshot.

Πιστεύω ακράδαντα ότι θα βοηθήσει την Avast να επικεντρωθεί για να εκπληρώσει την υπόσχεσή της για ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Και ιδιαίτερα ευχαριστώ τους χρήστες μας, των οποίων το πρόσφατο feedback επιταχύνει την απόφασή μας.

Ωραία όλα όσα λέει ο CEO της Avast, αλλά η εταιρεία θα δυσκολευτεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών της.

Για να δούμε τι πόρους χρηματοδότησης θα βρει τώρα η εταιρεία, γιατί δωρεάν λογισμικό σημαίνει ότι έσοδα δεν υπάρχουν άμεσα από τον ίδιο τον τελικό χρήστη, οπότε θα πρέπει να στραφεί σε τρίτους. Διαφημίσεις; Bloatware; Άνοιγμα μιας νέας Jumpshot, μέχρι να μας πάρουν χαμπάρι;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).