Η Avast Software αγοράζει την AVG Technologies

[prisna-google-website-translator]

Η Avast Software, γνωστή μας από το Avast Antivirus, ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδια της να αγοράσει την AVG Technologies, την εταιρεία που αναπτύσσει το AVG Antivirus.

Ο Vincent Steckler, Διευθύνων Σύμβουλος της Avast Software, αναφέρει ότι η εταιρεία του προτίθεται να διαβιβάσει μια προσφορά στην AVG για να αγοράσει όλες τις μετοχές της επιχείρησης στην τιμή των 25 δολαρίων ανά μετοχή. Αν αναρωτιέστε για το συνολικό ποσό φτάνει τα 1,3 δις δολάρια.Avast Software 2016

Η Avast Software είναι μια ιδιωτική εταιρεία, ενώ η AVG είναι μια δημόσια επιχείρηση εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Steckler ανέφερε σε μια δημοσίευση ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της AVG δίνει το πράσινο φως για τη συγκεκριμένη συναλλαγή και θα συστήσει στους μετόχους να δεχτούν την προσφορά.

Αν η ψηφοφορία των μετόχων της AVG ολοκληρωθεί με πρόταση που δίνει το πράσινο φως, η αγοροπωλησία θα πρέπει να περάσει από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές διαδικασίες. Μετά και αυτή την έγκριση η AVG θα γίνει μέρος της Avast.

  Hacked η επίσημη σελίδα του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του Καναδά

Τόσο η AVG όσο και η Avast έχουν userbases που φτάνουν περίπου τα 200 εκατομμύρια χρήστες. Ο Steckler αναφέρει ότι μετά την εξαγορά, η Avast θα είναι περίπου σε 250 εκατομμύρια PC και Mac, και σε άλλα 160 εκατομμύρια κινητές συσκευές.

“Η διαδικασία δεν μας επιτρέπει να μιλήσουμε πολύ για το πώς θα λειτουργήσουμε μετά την συνένωση, και έτσι δεν μπορώ να πω,” λέει ο Steckler.

Να αναφέρουμε ότι η Avast Software έλαβε πρόσφατα οικονομική στήριξη των 1,7 δις δολαρίων από επενδυτές, όπως η Credit Suisse Securities, Jefferies, και UBS Investment Bank.

Σύμφωνα με στοιχεία από το OPSWAT από τον Ιανουάριο του 2015, η Avast οδηγεί την αγορά antivirus με μερίδιο αγοράς 21,4 τοις εκατό, ενώ η AVG κατέχει την τρίτη θέση με 8,6 τοις εκατό.

Μετά την εξαγορά, η Avast θα έχει ένα συνολικό μερίδιο 30 τοις εκατό.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


78  +    =  80