Επίδεσμοι αλλάζουν χρώμα όταν αντιλαμβάνονται ύπαρξη βακτηρίων

Επιστήμονες ανάπτυξαν ένα επίδεσμο που αλλάζει καθώς μπορεί να αντιλαμβάνεται και να αντιμετωπίζει βακτηριακές λοιμώξεις.

χρώμα

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια υγεία. Η ανίχνευση και η θεραπεία των βακτηριακών λοιμώξεων όσο το δυνατόν νωρίτερα, θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση της ανάνηψης των ασθενών, καθώς επίσης και στην εξάπλωση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων.

Επιστήμονες στο ACS Central Science έχουν κατασκευάσει ένα επίδεσμο που αλλάζει όταν ανιχνεύει σε τραύματα, ανθεκτικά στα φάρμακα βακτήρια και μπορεί να μεταχειριστεί αναλόγως.

O Xiaogang Qu και οι συνάδελφοί του ανέπτυξαν ένα που αλλάζει χρώμα από πράσινο σε κίτρινο όταν έρχεται σε επαφή με το όξινο μικροπεριβάλλον μιας βακτηριακής λοίμωξης. Σε απόκριση της ύπαρξης βακτηρίων, ένα υλικό που είναι ενσωματωμένο στον επίδεσμο, απελευθερώνει ένα αντιβιοτικό που σκοτώνει τα ευαίσθητα σε φάρμακα βακτηρίδια.

Εάν υπάρχουν βακτήρια ανθεκτικά στα φάρμακα, ο επίδεσμος παίρνει ένα κόκκινο χρώμα μέσω της δράσης ενός ενζύμου που παράγεται από τα ανθεκτικά μικρόβια. Όταν συμβαίνει αυτό, οι ερευνητές μπορούν να φωτίσουν το επίδεσμο, προκαλώντας το υλικό να απελευθερώσει αντιδραστικά είδη υ που θανατώνουν ή εξασθενίζουν τα βακτηρίδια, καθιστώντας τα πιο ευαίσθητα στο αντιβιοτικό.

Η ομάδα έδειξε ότι ο επίδεσμος μπορούσε να επιταχύνει την επούλωση τραυμάτων σε που έχουν μολυνθεί από βακτηρίδια ευαίσθητα ή ανθεκτικά στα φάρμακα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).