Ληστεία στην Bangladesh Bank: η τράπεζα δεν είχε Firewall…

Θυμάστε την διαδικτυακή ληστεία στην ; Παρά τις αμέτρητες επιθέσεις σε εταιρείες και κυβερνήσεις και παρά τη συνεχιζόμενη διαρροή δεδομένων, φαίνεται ότι ορισμένες επιχειρήσεις απλά δεν έχουν πάρει σοβαρά το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας. Cyber crime Bangladesh

Για όσους δεν θυμούνται ή δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους η Bangladesh Bank βίωσε μια απόπειρα ληστείας που θα τις στοίχιζε 950.000.000 δολάρια.

Σύμφωνα με ένα ερευνητή ο οποίος εξετάζει το hack η τράπεζα χρησιμοποιούσε μεταχειρισμένα switches που κόστιζαν 10 δολάρια, και δεν διέθετε αξιόπιστο , όπως μεταδίδει σήμερα το Reuters.

Τα network switches κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια το καθένα, αλλά η τράπεζα θεώρησε ότι με αυτά των 10 δολαρίων θα μπορούσε να συνδέσει τα συστήματα της τράπεζας στο παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών .

Έτσι με τη διείσδυση στα συστήματα της τράπεζας, οι μπορούσαν αυτόματα να κινήσουν χρήματα χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά που χρησιμοποιούσε η τράπεζα για να συνδεθεί στο δίκτυο πληρωμών SWIFT.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Reuters, η τράπεζα φρόντισε για την αναβάθμιση των switches μόνο μετά την αποκάλυψη του hack.

Έτσι εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν με επιτυχία σε “αόρατους” λογαριασμούς των hackers, και η ληστεία σταμάτησε λόγω ενός ορθογραφικού λάθους!

Αν δεν θυμόσαστε την ιστορία διαβάστε:

 

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).