Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την καλύτερη διανομή Linux

Μετά από 5 μέρες ψηφοφορίας μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα για την καλύτερη διανομή Linux που προέκυψαν στο δημοψήφισμα μας καθώς όπως φαίνεται δεν αναμένονται εκπλήξεις με ανατροπές.

Πριν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτά που θα δείτε παρακάτω δεν είναι αντιπροσωπευτικά του τι επικρατεί στην αγορά. Για παράδειγμα να αναφέρουμε την διανομή Kali Linux, η οποία είναι μια πολύ εξειδικευμένη διανομή και δεν χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία.

Η συγκεκριμένη διανομή στο DisrtoWatch καταλαμβάνει την 29η θέση ενώ στο δημοψήφισμα του .gr η ίδια διανομή είχε την τιμητική της καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση λόγω του προφίλ των επισκεπτών της ιστος.

Παρόλα αυτά το Ubuntu (δυστυχώς γιατί υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογες διανομές) καταλαμβάνει την πρώτη θέση (στο DisrtoWatch έρχεται τρίτο), ακολουθεί χωρίς εκπλήξεις το Mint (πρώτο στο DisrtoWatch) και ακολουθούν , , openSUSE, CentOS και Fedora όπως θα δείτε και στις παρακάτω.linux

Στη δημοσκόπηση παρατηρήσαμε κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο. Αξιόλογες διανομές όπως τις Debian, Manjaro, openSUSE, CentOS και Fedora δεν έχουν καλό ranking λόγω του ότι δεν είναι και τόσο εύκολες για το ευρύ κοινό.

Αυτό δεν ισχύει και τόσο πολύ με το Manjaro, ή το openSUSE καθώς θεωρώ ότι ακόμα και αρχάριοι χρήστες μπορούν να τις δοκιμάσουν χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη δημοσκόπηση υπήρχαν οι πρώτες 15 διανομές από τη λίστα του Page Hit Ranking του DistroWatch με δύο εξαιρέσεις.
Προσθέσαμε στην 14η και στην 15η θέση το MX Linux μια (Ελληνική) διανομή που ξεχωρίζουμε, και τη γνωστή διανομή Kali Linux ενώ δεν ήταν στην 14η και στην 15η θέση του DistroWatch.

Όσοι δεν έβρισκαν την διανομή που προτιμούσαν υπήρχε η επιλογή Other. Βέβαια στις φήψους όπως θα παρατηρήσετε υπήρχε και ένας φανατικός των Windows που έχασε τον δρόμο του, αλλά και κάποιος που θεώρησε καλό να διευκρινίσει γιατί ναι και γιατί όχι Ubuntu.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).