Η Bilibili, που συχνά περιγράφεται σαν η απάντηση της Κίνας στο YouTube, επανακυκλοφορεί την διεθνή της εφαρμογή και προετοιμάζει έναν ιστότοπο στην αγγλική γλώσσα σαν μέρος μιας ευρύτερης ώθησης στις αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και άλλων χωρών. Η εταιρεία προσελκύει δημιουργούς από τη Δύση όπως ο MrBest, προσλαμβάνει προσωπικό κοινότητας και διαχείρισης σε παγκόσμιο επίπεδο και δημιουργεί εργαλεία για συνεργασίες με μάρκες.
Η ανανεωμένη διεθνής εφαρμογή δεν απαιτεί πλέον επαλήθευση ταυτότητας – κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν διαβατήριο ή έγγραφο ταυτότητας, κάτι που απαιτείται εδώ και καιρό από τους χρήστες του εξωτερικού στην κύρια κινεζική πλατφόρμα της. Ένας νεοσύστατος λογαριασμός στο X που προωθεί την πλατφόρμα σε παγκόσμιους δημιουργούς αναφέρει: “Ναι, η bilibili γίνεται παγκόσμια”, προσθέτοντας ότι από άποψη περιεχομένου, οι ιστότοποι των ΗΠΑ και της Κίνας θα είναι οι ίδιοι.
Σε ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε πρόσφατα σε μια συνομιλία στο Discord για τους δημιουργούς της Bilibili, η εταιρεία παρουσιάζεται σαν ένα μέρος που οι influencers μπορούν να βγάζουν χρήματα και να συνδέονται με χρήστες της “Gen Z Coded, εύπορους και μορφωμένους”.
Πρίκειται για μια αγορά για διεθνείς χρήστες με μάρκες για χορηγούμενο περιεχόμενο που βρίσκεται “υπό ανάπτυξη”, σύμφωνα με την παρουσίαση.
Η Bilibili έδειξε επίσης στους δημιουργούς πώς να δημοσιεύουν βίντεο στην κινεζική ιστοσελίδα του, προσθέτοντας ότι μια αγγλική έκδοση “Δουλεύουμε σκληρά για να θα έρθει σύντομα”.
Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω … γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.


