Bloomberg Η Kaspersky συνεργάτης Ρώσων κατασκόπων

Η Ρωσική εταιρεία ασφάλειας Kaspersky Lab συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας για τη από τους πελάτες της, υποστηρίζει το Bloomberg.Kaspersky spy

Μια δημοσίευση του Bloomberg, αναφέρει λεπτομερώς πως η Κaspersky το 2012 αντικατέστησε όλα τα ανώτερα στελέχη της με άτομα από την Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB). Έξι νυν και πρώην υπάλληλοι της Κaspersky δήλωσαν ότι η εταιρεία παρέχει πληροφορίες στους ρώσους κατάσκοπος της FSB για να βοηθήσουν στις ποινικές έρευνες.

Σε δήλωσή της στο Register, η Kaspersky Lab επισημαίνει ότι συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου από όλο τον κόσμο, εφ ‘όσον οι αιτήσεις τους είναι νόμιμες σύμφωνα με τοπικούς και διεθνείς νόμους. Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι χρήστες των προϊόντων της, μπορούν να επιλέξουν την αποστολή ή την μη αποστολή πληροφοριών πίσω στην εταιρεία.

Δύο διαφορετικές πηγές δήλωσαν στο Bloomberg ότι ο επικεφαλής αξιωματικός επιχειρήσεων Garry Kondakov έστειλε ένα email που ανέφερε ότι ανώτερες θέσεις της εταιρείας ήταν μόνο για Ρώσους, και ότι οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιούνται πλέον στα ρώσικα και όχι στα αγγλικά, όπως ήταν κάποτε. Η Κaspersky Lab, λέει αυτό το e-mail δεν υπήρξε ποτέ.

Ο Eugene Kaspersky, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας λογισμικού, εκπαιδεύτηκε σε ένα σχολείο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και της KGB (νυν FSB), και σύμφωνα με πληροφορίες έχει τουλάχιστον μια τακτική εβδομαδιαία συνάντηση σε σάουνα (banya) με Ρώσους αξιωματούχους των πληροφοριών. Η banya είναι ένα παραδοσιακό σημείο συνάντησης για τους Ρώσους.

“Έίναι μια ψευδής δήλωση. Ο Eugene Kaspersky δεν είχε ποτέ συναντήσεις με στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών στο banya” ή, τουλάχιστον, δεν ήξερε ότι ήταν εκεί.” Πολλοί άλλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι υπάλληλοι της Kaspersky Lab από άλλες χώρες, ήταν και είναι συχνοί επισκέπτες για Banya,” αναφέρει μια δήλωση της ς.

Σύμφωνα όμως με τον ιδρυτή της εταιρείας όλα αυτά είναι αντίποινα για τις δημοσιεύσεις της εταιρείας του που αποκάλυπταν την NSA. Η Kaspersky Lab έχει εκδώσει φέτος μια σειρά από δημοσιεύσεις για ορισμένα hacking που ονόμασε Equation, υποστηρίζοντας ότι φέρουν τη σφραγίδα της NSA.

Ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρο, και κανείς δεν γνωρίζει την αλήθεια, εκτός ίσως από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Θεωρούμε ότι δημοσιεύουμε για ένα αναγνωστικό κοινό που διαθέτει την απαιτούμενη κρίση για την εξ συμπερασμάτων. Και αν τα συμπεράσματα σας φαίνονται παρακινδυνευμένα ένα είναι το σίγουρο:

Το δια δεν παρέχει ασφάλεια στις πληροφορίες σας.

 

Το άρθρο ενημερώθηκε για να προσθέσουμε την απάντηση της Kaspersky Lab, που μας ήρθε με e-mail.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάβαμε αναφέρει:

Καλησπέρα σας,

Σχετικά με το δημοσίευμα σας «Bloomberg Η Kaspersky συνεργάτης Ρώσων κατασκόπων», εκ μέρους της Kaspersky Lab, θα θέλαμε να προστεθεί στο άρθρο σας η απάντηση της εταιρείας σχετικά με το ζήτημα αυτό.

«Στο Bloomberg Businessweek δημοσιεύθηκε άρθρο σχετικά με την Κaspersky Lab, το οποίο αναφέρει σημαντικές ανακρίβειες, με βάση ανώνυμες πληροφορίες τρίτων, υποτιθέμενα «νυν και τέως εργαζομένων» της εταιρείας. Πρόκειται κυρίως για άρθρο γνώμης και όχι ένα ρεπορτάζ που βασίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα, έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα. Η θέση της εταιρείας σε σχέση με αυτό το δημοσίευμα αποτυπώνεται στο blog του Eugene Κaspersky, το οποίο είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση https://kas.pr/6yFB.»

Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Στη διάθεσή σας,

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).