Apple & Google μαζί για παρακολούθηση μέσω Bluetooth

Η Apple και η Google ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για ένα Bluetooth που θα λειτουργεί άψογα μεταξύ συσκευών Android και iOS. Οι δύο εταιρείες διαθέτουν τα δύο πιο διαδεδομένα κινητά λειτουργικά συστήματα στον κόσμο και η κίνηση τους για ένα διαλειτουργικό Bluetooth μάλλον θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Τα νέα κυκλοφόρησαν μετά από μια κοινή δήλωση της Apple και της Google για το ότι θα επιτρέψουν την παρακολούθηση της εγγύτητας μεταξύ ιδιοκτητών συσκευών Android και iOS.

Bluetooth

“Αρχικά τον Μάιο, και οι δύο εταιρείες θα εκδώσουν API που θα επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα του Bluetooth μεταξύ των συσκευών Android και iOS, αναπτύσσοντας εφαρμογές για τις αρχές της δημόσιας υγείας. Αυτές οι επίσημες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες για λήψη μέσω των αντίστοιχων app Stores”, αναφέρει η δήλωση.

Η Apple και η Google σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα παρακολούθησης Bluetooth η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν και να μοιράζονται το ιστορικό παρακολούθησης τους με τις διάφορες κυβερνητικές υγειονομικές αρχές που παρακολουθούν την εξάπλωση του κορωναϊού.

  Facebook πρόστιμο £500.000 για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Και οι δύο εταιρείες έπρεπε να απαντήσουν τις τελευταίες ημέρες ερωτήσεις από τους Γερουσιαστές των Η.Π.Α. που αφορούσαν τα δεδομένα τοποθεσίας για τον COVID 19 και τις πρακτικές συλλογής δεδομένων. Οι εφαρμογές εντοπισμού εγγύτητας θα μπορούσαν να βοηθήσουν πάρα πολύ στην αυτοματοποιημένη ανίχνευση των επαφών, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την επαναφορά της κανονικής ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας τις προσεχείς εβδομάδες.

“Μέσω μιας στενής συνεργασίας των προγραμματιστών, των κυβερνήσεων και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας για να βοηθήσουμε τις χώρες του κόσμου να επιβραδύνουν την εξάπλωση του COVID 19 και να επιταχύνουν την επιστροφή της καθημερινής ζωής”, αναφέρει η κοινή δήλωση.

Όσον αφορά την ασφάλεια, δημοσιεύτηκε ένα draft τεκμηρίωσης της τεχνολογίας Bluetooth και της κρυπτολογίας που θα χρησιμοποιηθεί. Το draft αναφέρει ότι η μέθοδος εντοπισμού επαφών θα χρησιμοποιήσει το Bluetooth Low Energy (BLE) και ένα 32-byte tracking key, κρυπτογραφικά προστατευμένο κώδικα, για την καταγραφή της επαφής μεταξύ των συσκευών.

  Chelsea Manning ετοιμάζει το Nym mixnet

Οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής υπέρ των αποκεντρωμένων μεθόδων παρακολούθησης με Bluetooth από smartphones ονομάζουν αυτή τη μέθοδο μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους εντοπισμού επαφών που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Η ACLU και η δικηγόρος για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο Jennifer Granick δήλωσαν ότι η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών εντοπισμού επαφών θα πρέπει να εξαρτηθεί από την εμπιστοσύνη και την εθελοντική χρήση και ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιο κεντρικό αποθετήριο των δεδομένων του χρήστη.

“Η Apple και η Google ανακοίνωσαν μια προσέγγιση που φαίνεται να μετριάζει τους χειρότερους κινδύνους ιδιωτικότητας και συγκέντρωσης δεδομένων, αλλά φαίνεται να υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθουθούμε για να διασφαλίσουμε ότι η εφαρμογή ανίχνευσης θα παραμένει εθελοντική και αποκεντρωμένη και θα χρησιμοποιείται μόνο για σκοπούς δημόσιας υγείας και μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας”, ανέφερε ο Granick στην VentureBeat.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  4  =  13