Η Boeing παρουσιάζει το μέταλλο που είναι 99,99% από αέρα

Ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε από την αυτή την εβδομάδα υποστηρίζει ότι η εταιρεία ανακάλυψε ένα νέο μέταλλο που είναι “99,99% από αέρα.” Το νέο μέταλλο όπως καταλαβαίνετε προορίζεται για μελλοντική χρήση σε αεροπλάνα, αυτοκίνητα και άλλα .boeing metal microlattice

Το μέταλλο αναφέρεται σαν microlattice, και αποτελείται από σειρές μικρο-σωλήνων σε μια σταυρωτή πλέξη που αφήνει κενό αέρος μεταξύ της κάθε διασταύρωσης.

Το microlattice όπως αναφέρει η εταιρεία είναι ένα από τα ελαφρύτερα υλικά που είναι γνωστά στον άνθρωπο αυτή τη στιγμή και σύμφωνα πάλι με την Boeing είναι σχεδόν έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το μέταλλο μπορεί να συμπιεστεί σε υψηλά επίπεδα χωρίς να σπάσει, και να απορροφήσει περισσότερη ενέργεια από τα κανονικά μέταλλα, κάτι που το καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Για παράδειγμα, το παρακάτω βίντεο αναφέρει ότι αν ρίξουμε ένα αυγό από ένα κτίριο που θα χρειαστεί περίπου τρία στρώματα από ένα περικάλυμμα φυσαλίδων για να μην σπάσει, αλλά με το μέταλλο microlattice, θα χρειαστεί ένα μόνο στρώμα που είναι ικανό να απορροφήσει τη δύναμη της πτώσης.

  Meta εργαλείο για τον εντοπισμό τρομοκρατικού περιεχομένου

Η Boeing δεν ανέφερε αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νέο μέταλλο σύντομα, αλλά το βίντεο αναφέρει ότι θα ήταν χρήσιμο στο μέλλον για χρήση σε δομές αεροπλάνων για την αφαίρεση βάρους και την αύξηση της αποδοτικότητας των καυσίμων.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).