Booking com άφησε απλήρωτους τους ξενοδόχους

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Booking.com έχει αφήσει απλήρωτα χιλιάδες δολάρια σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και άλλους συνεργάτες σε όλο τον κόσμο εδώ και μήνες, αναφέροντας ότι ευθύνεται “ένα τεχνικό ζήτημα”.

bookingcom banner

Το θέμα είναι ευρέως διαδεδομένο στην Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και την Ευρώπη μεταξύ των ξενοδόχων που εκφράζουν την απογοήτευσή τους σε ομάδες στο Facebook καθώς φουντώνουν φήμες για τα αίτια που προκάλεσαν τα προβλήματα των πληρωμών.

Συνήθως, εάν ένας πελάτης κάνει κράτηση σε ένα ξενοδοχείο μέσω του ιστότοπου Booking.com και επιλέξει να πληρώσει προκαταβολικά, ο ιστότοπος λαμβάνει την πληρωμή και τη μεταβιβάζει στο ξενοδοχείο, αφαιρώντας μια μικρή προμήθεια.

Οι συνεργάτες της Booking.com αναφέρουν προβλήματα με τις πληρωμές από τον Ιούλιο και σε ορισμένες περιπτώσεις μήνες νωρίτερα. Αν και η Booking.com συνέχιζε να λαμβάνει πληρωμές από πελάτες, η εταιρεία δεν προωθούσε πάντα το οφειλόμενο ποσό στους ξενοδόχους σύμφωνα με τον Guardian.

Το άρθρο προσθέτει ότι τον περασμένο μήνα η υπηρεσία παρακολούθησης καταναλωτών της Ουγγαρίας “ξεκίνησε έρευνα για την αποτυχία της εταιρείας να πληρώσει τους ξενοδόχους στη χώρα και έκανε έφοδο στο τοπικό γραφείο της Booking.com”.

Σε μια δήλωση στον Guardian, η Booking.com αναγνώρισε την “απογοήτευση” των πελατών που επηρεάζονται από “ένα συνεχιζόμενο τεχνικό ζήτημα”.

Ανέφερε επίσης ότι “τα σφάλματα του συστήματος που επηρέαζαν τις πληρωμές έχουν πλέον διορθωθεί” και ότι έχουν επεξεργαστεί τις συναλλαγές των “περισσότερων” συνεργατών τους.
“«Αναγνωρίζουμε ότι για κάποιους αυτό χρειάστηκε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να οριστικοποιήσουμε τις υπόλοιπες συναλλαγές…”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Όταν οι τράπεζες ήταν τράπεζες, εντός αυτών, κυριαρχούσε ένα ρητό : “τράπεζα σημαίνει valeur”, όπου ως valeur ορίζεται η τοκοφόρος ημερομηνία. Με απλά λόγια, κατέθετες εσύ τα χρήματά σου στην τράπεζα αλλά η τράπεζα άρχιζε να σου τα τοκίζει μετά από 1, 2 και 3 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ημέρες μετά. Στο μεσοδιάστημα αυτών των ημερών, η τράπεζα ΔΑΝΕΙΖΕ τα χρήματά σου ΕΝΤΟΚΩΣ από την ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ !

    Στην προκείμενη περίπτωση, αν σκεφτούμε θετικά δηλαδή ότι δεν πάει για κανόνι η εταιρεία μπούκινκ, τότε θα σημαίνει ότι για όσο καιρό είχε εισπράξει τις απαιτήσεις από τους πελάτες της, αλλά δεν πλήρωνε τους συνεργάτες της, “ίσως” να τα τόκιζε και κάποια τράπεζα της υφηλίου.

    Το θέμα δεν είναι μόνο ανήθικο αλλά και ποινικά κολάσιμο δυνάμει του “αδικαιολόγητου πλουτισμού”, όπως ορίζει ο Αστικός Κώδικας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).