Ανοίξτε 200+ παράθυρα στον browser και ο υπολογιστής θα τρέχει μια χαρά

Πολλοί χρήστες σίγουρα, κάνουν αρκετά μεγάλη χρήση “παραθύρων” στους περιηγητές (browsers). Αλλά όπως σίγουρα όλοι θα συμφωνήσετε μαζί μου, είναι πραγματικά απαιτητική δουλειά για τον ο έλεγχος τόσων πολλών “παραθύρων” ειδικά όταν αυτά τρέχουν στο παρασκήνιο και καταναλώνουν πολλές φορές αρκετές από τις πηγές σας.

browser

Τόσο ο Chrome όσο και ο Firefox με τις σύγχρονες απαιτήσεις σε πολλές περιπτώσεις χρηστών, χρειάζονται την μερίδα του λέοντος της μνήμης RAM σε σχέση με άλλες εφαρμογές.

Δεν θα φέρω παράδειγμα στο τι γίνεται αν έχουμε ενεργά 200+ παράθυρα στον Chrome, αλλά θα φέρω ένα παράδειγμα στο πόση μνήμη καταναλώνει ο Chrome με 2-3 σελίδες ανοιχτές. Για παράδειγμα Facebook, Youtube (τραγούδι σε εξέλιξη) και την παρούσα.

browser

Με έναν υπολογισμό, βλέπει κανείς πως για το minimum ο Chrome χρειάζεται περίπου στα 400mb μνήμης RAM. Το ίδιο ισχύει και για τον Firefox.

Πως μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό;

The Great Suspender.

Το The Suspender είναι ένα του browser που κάνει μια καταπληκτική δουλειά και λύνει τα χέρια σε άτομα που έχουν μανία με τα πολλά παράθυρα τα οποία τα ξεχνάνε, με αποτέλεσμα ο υπολογιστής να υπερλειτουργεί άσκοπα.

Τι κάνει; Απλό! 

Όταν ένα παράθυρο μένει ανοιχτό στο παρασκήνιο για ορισμένο χρονικό διάστημα (το οποίο χρονικό περιθώριο επιλέγεται από τον χρήστη), το απενεργοποιεί όπως φαίνεται παρακάτω.

browser

Όταν ο αποφασίσει να το ξαναχρησιμοποιήσει, απλά πατά στο “reload”.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν ελεύθεροι οι πόροι του συστήματος για τις διεργασίες στο προσκήνιο και να μην καταναλώνονται γι’αυτές του παρασκηνίου!

Το πρόσθετο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Chrome

Firefox

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).