Ποιο πρόγραμμα πλοήγησης (browser) εμπιστεύεστε περισσότερο

Το πρόγραμμα περιήγησης ή browser είναι μια από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Επισκέπτεστε τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα, διαβάζετε τα νέα, σας βοηθά στις συναλλαγές σας και πολλά άλλα.

Πόσο το εμπιστεύεστε όμως;browser

Αυτή είναι η ερώτηση της παρακάτω δημοσκόπησης, και αλλάζει σημαντικά από το ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε. Μπορεί να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer γιατί έτσι ίσως μάθατε από τον παππού σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εφαρμογή της είναι η ασφαλέστερη. Έτσι οι παρακάτω ερωτήσεις έρχονται γιατί η εμπιστοσύνη είναι σημαντική αλλά είναι και περίπλοκη.

Συνήθως εμπιστευόμαστε διάφορα προγράμματα περιήγησης () για να μας προστατεύσουν από κακόβουλα προγράμματα, και phishing. Πολλοί από εμάς εμπιστεύονται και plugins τρίτων για να μας προστατεύσουν από διαφημίσεις, trackers και κακόβουλα scripts.

Το πρόβλημα είναι ότι οι μοναδικές που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να παράγουν τόσο περίπλοκο και δαπανηρό λογισμικό, δωρεάν, είναι εκείνες που φαίνεται να έχουμε εμπιστοσύνη στο ελάχιστο.

Μπορεί από εμάς μπορεί να πιστεύουν ακόμα το σλόγκαν της Google “don’t be evil”, την ακεραιτότητα της Microsoft που κατηγορεί την Google ενώ συλλέγει τόνους μέσω της τηλεμετρίας των Windows 10. Από την άλλη η λάμψη της Apple αρχίζει να φθείρεται παρά του ότι ανακηρύχθηκε η πρώτη του ενός τρις, και ο Tor που βασίζεται στον Firefox δεν μπορεί να ξεφύγει από το στρατιωτικό του παρελθόν.

Ας μιλήσουμε για την εμπιστοσύνη

Οι παρακάτω ερωτήσεις δεν είναι κάποια επιστημονική δημοσκόπηση ούτε και μια προσπάθεια αντικειμενικής μέτρησης της ασφάλειας των προγραμμάτων περιήγησης. Αφορά καθαρά το πως αισθάνεστε, και τι είστε πρόθυμοι να εμπιστευτείτε.

Ποιο πρόγραμμα πλοήγησης (browser) εμπιστεύεστε περισσότερο. Φυσικά μπορείτε να αφήσετε και ένα σχόλιο, γιατί τα γραπτά μένουν.

________________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

4 Comments

Leave a Reply
  1. Εγώ από την άλλη (μήπως είμαι χαζός ???) τον Chrome για ασφάλεια σε θέματα Υιών (σε Windows) , ενώ αν θέλω περισσότερη διακριτικότητα τον Firefox (σε Linux)

  2. Διάλεξα το Firefox και όχι το Tor λόγω της αβεβαιότητας στην αξιοπιστία των exit nodes. Απόψεις?

    • Κατά καιρούς έχουμε δει περιπτώσεις που ένα μόνο Tor δεν φτάνει για πλήρη ανωνυμία. Επίσης το project ήταν χρηματοδοτούμενο αρχικά από το ερευνητικό εργαστήριο του ναυτικού των ΗΠΑ. Υποστηριζόταν όμως οικονομικά και από το Electronic Frontier Foundation την περίοδο μεταξύ 2004 και 2005.
      Το λογισμικό Tor αναπτύσσεται πλέον από το Tor project, μία μη κυβερνητική οργάνωση τύπου 501 (c) που βρίσκεται στις ΗΠΑ και από τον Δεκέμβριο του 2006 στηρίζεται σε διάφορες πηγές οικονομικής υποστήριξης. (Wikipedia)

      Για να έρθω στο θέμα, και γω χρησιμοποιώ firefox από την έκδοση 1 (2004) λόγω του ότι είναι πιο διαφανής στην ανάπτυξη. Δεν χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, και το πιο βασικό δεν αναπτύσσεται από την Google.

  3. Για τις οικονομικές και τραπεζικές συναλλαγές τον Epic Privacy Browser

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).