Παράκαμψη των PopUps που εμποδίζουν την ανάγνωση περιεχομένου

Είναι πολύ πιθανόν να έχετε δει τα αναδυόμενα παράθυρα (PopUps) που είναι γνωστά και ως Lightbox modals, σε που σας εμποδίζουν να διαβάσετε το τους. Και ας μην ξεχάσουμε εκείνα τα ενοχλητικά “συμπληρώστε την παρακάτω έρευνα για να συνεχίσετε.”

Για να απενεργοποιήσετε αυτά τα παράθυρα Lightbox modal, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Javascript στον browser σας, που τους αποτρέπει να εμφανίζονται. Ωστόσο, αυτό θα σταματήσει την λειτουργία και άλλων υπηρεσιών της ιστοσελίδας.

Όμως υπάρχει ένας άλλος εύκολος τρόπος για να παρακάμψετε αυτά τα ενοχλητικά PopUps (αναδυόμενα παράθυρα), χωρίς να καταστρέφετε την συνολική λειτουργικότητα της ιστοσελίδας.

PopUps

Παρακάμπτοντας τα Lightbox Modals (PopUps) σε Chrome, Firefox, Internet Explorer

Για να παρακάμψετε αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα, θα πρέπει να μεταβείτε στο “Inspect Element” του browser σας και να διαγράψετε λίγο από τον κώδικα της ιστοσελίδας. Browsers σαν τον Chrome, Firefox, και Internet Explorer προσφέρουν πολύ εύκολη πρόσβαση στο Inspect Element. Παρακάτω, είναι η διαδικασία χρησιμοποιώντας το Chrome, αλλά είναι σχεδόν ίδια με Firefox και IE.
Βήμα 1: Inspect Element

Απλά κάντε δεξί στο ξεθωριασμένο φόντο της ιστοσελίδας και επιλέξτε “Επιθεώρηση στοιχείου” ή Inspect Element

Όταν ανοίξει το Inspect Element, θα δείτε αρκετές γραμμές κώδικα. Μην ανησυχείτε! Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τι σημαίνουν όλα αυτά.

PopUps
Βήμα 2: Διαγράψτε την μάσκα Lightbox

Το Inspect Element θα πρέπει να προβάλλει αυτόματα τη μάσκα πίσω από το modal popup Lightbox, στην προκειμένη περίπτωση, “monetate_lightbox_mask”. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει όλο το απόσπασμα του κώδικα. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην επιλογή και πατήστε “Delete Node” (ή “Διαγραφή στοιχείου” στον IE).

PopUps
Βήμα 3: Διαγραφή του Lightbox

Τώρα, θα πρέπει να διαγράψετε και την δεύτερη ετικέτα

Διαγράφοντας το δεύτερο “mandate_lightbox_mask”που είναι ακριβώς από κάτω από αυτό που διαγράψατε παραπάνω θα αφαιρέσετε εντελώς το αναδυόμενο πλαίσιο εμποδίζει την ανάγνωση της ιστοσελίδας.

Εάν σταματήσετε εδώ, θα δείτε ότι δεν μπορείτε να κυλήσετε την ιστοσελίδα καθώς το bar, έχει απενεργοποιηθεί με το modal Lightbox, γι ‘αυτό πρέπει να το ενεργοποιήσετε ξανά.

popup-3
Βήμα 4: Ενεργοποιήστε το Scroll Bar

Ακριβώς κάτω από το tag θα βρείτε το tag. Βρείτε τον κώδικα “style = overflow: hidden” και διαγράψτε μόνο το απόσπασμα “overflow: hidden” Κάντε διπλό κλικ σε αυτήν την ενότητα, διαγράψτε το κείμενο και πατήστε enter.

Μετά από αυτό, θα εμφανιστεί και πάλι το Scroll Bar και όλα θα λειτουργούν κανονικά.

PopUps
Βήμα 5: Κλείστε τα Εργαλεία για προγραμματιστές

Τώρα μπορείτε να κλείσετε την προβολή εργαλείων για προγραμματιστές και να διαβάσετε το περιεχόμενο χωρίς εγγραφή.
Παρακάμπτοντας Lightbox Modals στο

Η διαδικασία στο Safari δεν είναι διαφορετική από ό, τι στο Chrome και στο Firefox, εκτός από ότι θα πρέπει να επιτρέψετε την πρόσβαση στα εργαλεία για την ανάπτυξη Ιστού. Για να τα ενεργοποιήσετε, απλά ανοίξτε το “Advanced” στην  καρτέλα  “Preferences,” στο Safari και κάντε κλικ στο πλαίσιο που βρίσκεται στο κάτω μέρος και λέει “Show Develop menu in menu bar.”

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει το “Show Develop menu in menu bar” , μπορείτε να κάνετε ακριβώς το ίδιο πράγμα, όπως με το Chrome και το Firefox. Κάντε δεξί κλικ στο θολό φόντο, επιλέξτε “Επιθεώρηση στοιχείου”, και συνεχίσετε με τη διαγραφή του κώδικα που αναφέρεται στα βήματα 2 έως 4 παραπάνω.

Στο παράδειγμά μου, χρησιμοποίησα την ιστοσελίδα του National Geographic, αλλά αυτή η μέθοδος της διαγραφής κόμβων μπορεί να λειτουργήσει λίγο πολύ σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το περιεχόμενο αποκλεισμού modals Lightbox. Εντούτοις, οι ετικέτες και οι όροι που χρησιμοποιούνται πιθανότατα να αλλάζουν. Έτσι, θα πρέπει να αλλάζει και η επιλογή του κώδικα που θα διαγράψετε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).