Η Microsoft κυκλοφόρησε την νέα δωρεάν γραμματοσειρά Cascadia Code

Η Microsoft κυκλοφόρησε σήμερα μια νέα γραμματοσειρά, ανοιχτού κώδικα, με το όνομα Cascadia Code και μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα GitHub της εταιρείας.

Cascadia

Η γραμματοσειρά Cascadia Code, που είχε ανακοινωθεί στην εκδήλωση Build της Microsoft τον Μάιο, είναι μία μονοδιάστατη γραμματοσειρά ειδικά σχεδιασμένη για όσους γράφουν κώδικα ή εργάζονται σε τερματικές εφαρμογές και σε περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικών.

Η γραμματοσειρά είναι διαθέσιμη ως αυτόνομη λήψη. Θα συμπεριληφθεί επίσης στην επόμενη ενημέρωση του Windows Terminal, σύμφωνα με τη Microsoft.

Οι χρήστες των Windows που θα κάνουν λήψη της γραμματοσειράς στο σύστημά τους, μπορούν να κάνουν δεξί κλικ επάνω της για να την εγκαταστήσουν ή να επιλέξουν preview για να εμφανίσουν ένα παράθυρο προεπισκόπησης της γραμματοσειράς.

Στην προεπισκόπηση εμφανίζονται όλοι οι κύριοι χαρακτήρες της γραμματοσειράς, καθώς και ο τρόπος εμφάνισης της σε διαφορετικά μεγέθη γραμματοσειρών. Το παράθυρο διαθέτει ένα κουμπί εκτύπωσης και εγκατάστασης.

Οι χρήστες Linux και αναλόγως την διανομή που χρησιμοποιούν, μπορούν επίσης να εγκαταστήσουν τη γραμματοσειρά. Τα συστήματα που βασίζονται στο Ubuntu καθώς και το ίδιο το Ubuntu δέχονται την εντολή fc-cache -f -v για να εγκαταστήσουν νέες γραμματοσειρές.

  TLS: Νέα επίθεση Bleichenbacher σπάει και την TLS 1.3

Η γραμματοσειρά Cascadia Code, όπως και η γραμματοσειρά Hack που παρουσιάσαμε παλαιότερα,  έχουν σχεδιαστεί ειδικά για γράψιμο κώδικα, αλλά μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιηθεί και για άλλους, πιο απλούς, σκοπούς.

Η έκδοση της γραμματοσειράς ακολουθεί το σύστημα εκδόσεων των Windows. Η πρώτη έκδοση της Cascadia Code είναι η έκδοση 1909.16, που δηλώνει ότι κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 στο κοινό. Μπορείτε να την κατεβάστε από εδώ.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +  1  =