Η Microsoft κυκλοφόρησε την νέα δωρεάν γραμματοσειρά Cascadia Code

Η κυκλοφόρησε σήμερα μια νέα γραμματοσειρά, ανοιχτού κώδικα, με το Cascadia Code και μπορείτε να την βρείτε στην  GitHub της εταιρείας.

Cascadia

Η γραμματοσειρά Cascadia Code, που είχε ανακοινωθεί στην εκδήλωση Build της Microsoft τον Μάιο, είναι μία μονοδιάστατη γραμματοσειρά ειδικά σχεδιασμένη για όσους γράφουν κώδικα ή εργάζονται σε τερματικές και σε περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικών.

Η γραμματοσειρά είναι διαθέσιμη ως αυτόνομη λήψη. Θα συμπεριληφθεί επίσης στην επόμενη ενημέρωση του Windows Terminal, σύμφωνα με τη Microsoft.

Οι χρήστες των Windows που θα κάνουν λήψη της γραμματοσειράς στο σύστημά τους, μπορούν να κάνουν δεξί κλικ επάνω της για να την εγκαταστήσουν ή να επιλέξουν για να εμφανίσουν ένα παράθυρο προεπισκόπησης της γραμματοσειράς.

Στην προεπισκόπηση εμφανίζονται όλοι οι κύριοι χαρακτήρες της γραμματοσειράς, καθώς και ο τρόπος εμφάνισης της σε διαφορετικά μεγέθη γραμματοσειρών. Το παράθυρο διαθέτει ένα κουμπί ς και ς.

Οι χρήστες Linux και αναλόγως την διανομή που χρησιμοποιούν, μπορούν επίσης να εγκαταστήσουν τη γραμματοσειρά. Τα συστήματα που βασίζονται στο Ubuntu καθώς και το ίδιο το Ubuntu δέχονται την εντολή fc-cache -f -v για να εγκαταστήσουν νέες γραμματοσειρές.

Η γραμματοσειρά Cascadia Code, όπως και η γραμματοσειρά Hack που παρουσιάσαμε παλαιότερα,  έχουν σχεδιαστεί ειδικά για γράψιμο κώδικα, αλλά μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιηθεί και για άλλους, πιο απλούς, σκοπούς.

Η έκδοση της γραμματοσειράς ακολουθεί το σύστημα εκδόσεων των Windows. Η πρώτη έκδοση της Cascadia Code είναι η έκδοση 1909.16, που δηλώνει ότι κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 στο κοινό. Μπορείτε να την κατεβάστε από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).