Η Cambridge Analytica κατέθεσε πτώχευση


Μετά την εμφάνιση του ονόματος στο κέντρο ενός σκανδάλου που οδήγησε σε ομοσπονδιακές έρευνες, η Cambridge Analytica κατέθεσε πτώχευση. Το καλύτερο; Οι εργαζόμενοι δεν είχαν ειδοποιηθεί για το ότι σήμερα ότι η εταιρεία θα σταματούσε να λειτουργεί.

Η Cambridge Analytica ονόμασε τους υπαλλήλους της και δημοσίευσε σήμερα μια δήλωση που επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία “σταματάει άμεσα όλες τις επιχειρήσεις της” γιατί είχε “αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων αβάσιμων κατηγοριών.

Cambridge Analytica
Φυσικά η εταιρεία δεν σταμάτησε την λειτουργία της μετά από κάποια κρίση συνείδησης. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία δεν είχε τους απαιτούμενους πελάτες κατά τους τελευταίους μήνες. Το δελτίο τύπου της εταιρείας δείχνει ότι το κλείσιμό της οφείλεται στους ελέγχους που αντιμετώπισε μετά τις αποκαλύψεις με το Facebook:

Παρά την ακλόνητη εμπιστοσύνη της Cambridge Analytica στο ότι οι υπάλληλοί της έχουν ενεργήσει δεοντολογικά και νόμιμα … η πολιορκία της κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης είχε αντίκτυπο στους πελάτες και στους προμηθευτές της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι πλέον βιώσιμη η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης …

Να αναφέρουμε ότι η κίνηση της εταιρείας ήταν περισσότερο από αναμενόμενη, καθώς δεν έχει την εμβέλεια του Facebook, και η εμπλοκή της σε ένα σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί.

Επίσης το κλείσιμο της εταιρείας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να επανεμφανιστεί με άλλο όνομα, καθησυχάζοντας όλους τους εμπλεκόμενους.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news