Η Canon αναγκάζεται να διαθέτει τόνερ χωρίς τσιπ

Οι ιδιοκτήτες εκτυπωτών έχουν αρχίσει και λαμβάνουν μία επίσημη καθοδήγηση για το πως να παρακάμψουν τις προειδοποιήσεις τους εκτυπωτή τους,  καθώς η εταιρεία αναγκάζεται να πουλάει τόνερ χωρίς τσιπ, λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης πυριτίου.

Canon,printer,toner

Φαίνεται ότι τα κολπάκια των κατασκευαστών εκτυπωτών τους γύρισαν μπούμερανγκ. Οι εταιρείες αυτές συνηθίζουν να  “μπλοκάρουν” τα εκτυπωτικά τους μηχανήματα ώστε αυτά να δέχονται μόνο μελάνια της επίσημης εταιρείας.

Χρησιμοποιούν τεχνικές που ονομάζονται DRM, με τις οποίες προσπαθούν να οδηγήσουν τους πελάτες τους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όταν πρόκειται για την αντικατάσταση μιας κασέτας τόνερ ή άλλων εξαρτημάτων με ένα «γνήσιο» ανταλλακτικό.

Σε μια ειρωνική εξέλιξη των γεγονότων, η Canon αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να προμηθευτεί αρκετά τσιπ για να τα ενσωματώσει στα ανταλλακτικά της και στα δοχεία μελανιών της, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης ημιαγωγών. Γιαυτό εξέδωσε μια συμβουλή προς τους πελάτες της ώστε αυτοί να καταφέρουν να παρακάμψουν τις προειδοποιήσεις που σχετίζονται με το DRM !.

  WhatsApp επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων στον εαυτό σας

Ο λόγος είναι ότι η έλλειψη πυριτίου ανάγκασε την Canon να κατασκευάζει κασέτες τόνερ χωρίς τσιπ, τουλάχιστον για ορισμένους από τους επαγγελματικούς της εκτυπωτές και συσκευές πολλαπλών λειτουργιών. Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας προς το παρόν αφορά πελάτες στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Γερμανία.

Τα επηρεαζόμενα μοντέλα είναι αρκετά μοντέλα της σειράς imageRunner και η Canon διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι τα νέα δοχεία χωρίς τσιπ δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα εκτύπωσης. Η εταιρεία φέρεται επίσης να ενημερώνει τους πελάτες και μέσω email.

Φυσικά η απουσία τσιπ με τεχνολογία DRM από τις κασέτες γραφίτη της Canon σημαίνει ότι ακόμη και να βάλετε ένα γνήσιο δοχείο γραφίτη, το μηχάνημα θα το βλέπει ως απομίμηση. Κατά συνέπεια, οι χρήστες θα βλέπουν προειδοποιήσεις και προτροπές που σχετίζονται με το DRM. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Canon περιέχει επίσης τα βήματα για την παράκαμψη αυτών των μηνυμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, υπάρχει ενδεχόμενο οι πελάτες να βλέπουν λάθος επίπεδα toner, καθώς αυτά  μπορεί να αναφέρονται λανθασμένα είτε ως “100%” ή “OK” ανεξάρτητα από την ποσότητα που απομένει, ή σωστά ως “0%” ή “Άδειο” σε περίπτωση που έχει εξαντληθεί το τόνερ.

  Πειρατικές βιβλιοθήκες παραμένουν δημοφιλείς μεταξύ των ακαδημαϊκών

Η Canon λέει ότι οι κασέτες χωρίς τσιπ θα αρχίσουν να φτάνουν στην αγορά τον Φεβρουάριο, αποκαλώντας τις ως ενδιάμεσο μέτρο στη συνεχιζόμενη κρίση πυριτίου.

Είναι άγνωστο αν αυτά τα δοχεία που θα αποστέλλονται χωρίς τσιπ DRM, θα έχουν την ίδια τιμή με τα κανονικά ανταλλακτικά ή χαμηλότερη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή την φορά η Canon είναι απίθανο να αντιμετωπίσει μήνυση.

Canon,printer,toner

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).