Η Canonical δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία των χρηστών του Ubuntu 18.04 LTS

Η Canonical δημοσίευσε τις στατιστικές των χρηστών που συγκέντρωσε κατά τους πρώτους έξι μήνες κυκλοφορίας του λειτουργικού Ubuntu 18.04 LTS.

Τα δεδομένα δημοσιεύτηκαν χθες, μετά την κυκλοφορία του Ubuntu 18.10 και αποκαλύπτουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών του υπολογιστή, των χρησιμοποιούμενων γλωσσών, της χώρας εγκατάστασης και πολλά άλλα.

Με την κυκλοφορία του Ubuntu 18.04 LTS, η Canonical άρχισε να συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες που αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 66% των χρηστών έδωσε την έγκρισή του για την συλλογή πληροφοριών. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι καθαρές εγκαταστάσεις αποτελούσαν το 80% των συνολικών εγκαταστάσεων, ενώ οι αναβαθμίσεις αποτελούσαν το 20%. Η εταιρία απέκτησε επίσης την τοποθεσία των χρηστών του Ubuntu χρησιμοποιώντας τις επιλογές ζώνης ώρας και θέσης στο πρόγραμμα εγκατάστασης αντί για μια αναγνωρίσιμη διεύθυνση IP. Κατά εκπληκτικό τρόπο το ubuntu χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό στο Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αγκόλα, την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία. Βρήκαν ότι τα αγγλικά ήταν η πιο δημοφιλής γλώσσα με 59%.

  Berners-Lee προστασία της ιδιωτικότητας από τον εφευρέτη του Web

Διαπίστωσαν ότι η έκδοση Amd64 του Ubuntu ήταν η πιο ευρέως εγκατεστημένη, αποτελώντας το 98% όλων των εγκαταστάσεων. Σε φυσικές συσκευές, το λογισμικό BIOS ήταν πιο δημοφιλές από ότι το UEFI, αλλά με αναλογία σχεδόν το 50% το καθένα. Η πιο δημοφιλής ανάλυσης οθόνης ήταν η 1920×1080 (28%), ακολουθούμενη από 1366×768 (25%) και 800×600 (11%).

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το 51% των χρηστών έχει μεταξύ 1-4 GB μνήμης RAM, ενώ το 31% έχει μεταξύ 5-8 GB, 13% έχει 12-24 GB και μόλις 2% έχει 32+ GB. Οι μηχανές με 1 έως 3 επεξεργαστές (63%) ήταν πιο δημοφιλείς από εκείνες με 4-6 επεξεργαστές (27%) και μόλις 8% είχαν 7 ή περισσότερους επεξεργαστές.

Η Canonical ήταν ακόμα σε θέση να καθορίσει το μέγεθος του χώρου αποθήκευσης που είχαν στους υπολογιστές τους οι χρήστες . Διαπίστωσε ότι οι δίσκοι κάτω των 500 GB (79%) ήταν οι πολυπληθέστεροι, ενώ οι δίσκοι έως 2 TB αποτελούσαν το 13%. Μόνο το 7% των δίσκων είχε περισσότερο από 2 TB αποθήκευσης.

  Φόρεμα από μετάξι αράχνης πέντε φορές ισχυρότερο από το ατσάλι

Αν θέλετε να δείτε σε βάθος τα στατιστικά στοιχεία που συνέταξε η Canonical, μεταβείτε σε αυτή την σελίδα για να μάθετε περισσότερα.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


58  +    =  60