Το Weather Channel συνεχίζει τα εκπαιδευτικά βίντεο μικτής πραγματικότητας

Το Weather Channel συνεχίζει να προβάλλει εκπαιδευτικά βίντεο μικτής πραγματικότητας με σκοπό να προετοιμάσει τους τηλεθεατές του για τις φυσικές καταστροφές που έρχονται λόγω κλιματικής αλλαγής της Γης.

Μετά από ένα επιτυχημένο βίντεο του Weather Channel όπου ο μετεωρολόγος προειδοποιούσε τους κατοίκους της Βόρειας Καρολίνας για τις πλημμύρες του τυφώνα Florence, το κανάλι έβγαλε ένα νέο βίντεο που υπογραμμίζει πως η αλλαγή του κλίματος επιφέρει ακόμα πιο καταστροφικές φυσικές καταστροφές.

Το βίντεο έχει να κάνει με δασικές πυρκαϊές και πως αυτές μπορούν να εξαπλωθούν από τον άνεμο με εκπληκτική ταχύτητα. Στο βίντεο, η μετεωρολόγος Stephanie Abrams ξεκινάει την αφήγησή της σε ένα ειδυλλιακό δάσος. Ωστόσο, επισημαίνει ότι τα βασικά συστατικά για μια φωτιά βρίσκονται ήδη στη σκηνή. Ξερά κλαδιά και χόρτα, ζεστός αέρας και δυνατοί άνεμοι. Και αρκεί μια σπίθα που κατά 80% προέρχεται από ανθρώπους, για να ανάψει μια πυρκαγιά. Και συνεχίζει η Abrams λέγοντας ότι οι πυρκαγιές όπως αυτή του βίντεο καίνε μέχρι και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κάθε δευτερόλεπτο, όπως η πυρκαγιά που έκαψε στη Νότια Καλιφόρνια τον περασμένο Δεκέμβριο.

  Παίξτε το κλασικό παιχνίδι Snake στο φωτιζόμενο πληκτρολόγιό σας

Το βίντεο χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία Immersive Mixed Reality που είδαμε στο αντίστοιχο βίντεο με τις καταιγίδες. Σε συνεργασία με την ομάδα The Future, το κανάλι The Weather Channel χρησιμοποιεί το Unreal Engine, μία πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών, για να δημιουργήσει αυτά τα γραφικά σε πραγματικό χρόνο.

Αυτά τα βίντεο είναι πλήρως εκπαιδευτικά επειδή επιδεικνύουν την πραγματικότητα με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούν να αποδώσουν τα απλά βίντεο των ειδήσεων. Αντί να κοιτάτε από έξω, ο μετεωρολόγος σας οδηγεί μέσα στον κίνδυνο. Είναι σύνηθες ο θεατής να ασχοληθείτε παθητικά με την ιδέα της κλιματικής αλλαγής ή των φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους, αλλά αυτή η εμβληματική τεχνολογία έχει ως στόχο να ταρακουνήσει τους τηλεθεατές στο Διαδίκτυο. Σας αναγκάζει να φανταστείτε πως θα ήταν τα πράγματα αν είχατε εγκλωβιστεί στην πλημμύρα ή αν ξέσπαζαν φλόγες γύρω σας.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  3  =