Catch of the Day περίμενε 3 χρόνια για να αποκαλύψει παραβίαση δεδομένων

Η ιστοσελίδα διαδικτυακών αγορών από την Catch of the Day αποκάλυψε ότι είχε παραβιαστεί από hackers στις αρχές του , που κατάφεραν να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης και πιστωτικές κάρτες.
Η εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες της σήμερα Παρασκευή ότι οι άνθρωποι που πραγματοποίησαν εγγραφή στην ιστοσελίδα τους πριν από την 7η Μαΐου του 2011 θα πρέπει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

catch of the day

“Στις αρχές του 2011, το Catch of the Day και άλλοι online έμποροι λιανικής πώλησης ήταν οι αποδέκτες μιας παράνομης εισβολής στον κυβερνοχώρο, η οποία ήταν αιτία διαρροής ονόματων, διευθύνσεις ς, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κρυπτογραφημένων κωδικών πρόσβασης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, διέρρευσαν και στοιχεία πιστωτικών καρτών. Άλλες ιστοσελίδες του Ομίλου μας δεν επηρεάστηκαν,” αναφέρει η ανακοίνωση για τους πελάτες τις ιστοσελίδας.

“Εκείνη την εποχή, ενημερώσαμε αμέσως την αστυνομία, και εταιρείες πιστωτικών καρτών που μας βοήθησαν στην ανάληψη δράσης για την προστασία των χρηστών μας, για ενέργειες που περιελάμβαναν την ακύρωση πιστωτικών καρτών και την έναρξη ερευνών για τους δράστες.

“Έχουμε πληροφορήσει επίσης τον Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Αυστραλίας.”

Η εταιρεία ανέφερε ότι κοινοποίησε στους πελάτες της σήμερα να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης, γιατί οι “τεχνολογικές εξελίξεις” έδειχναν ότι υπήρχε αυξημένος κίνδυνος διαρροής των κωδικών πρόσβασης.

Το ZDNet που για πρώτη φορά δημοσίευσε την ιστορία αναφέρει ότι οι εκι της εταιρείας δεν απάντησαν όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).