Νέα επανεκκίνηση του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων LHC στο CERN

Πραγματοποιήθηκε η επανεκκίνηση του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN. Ο LHC άρχισε να επαναλειτουργεί σήμερα από το 2013 που τα πρωτόνια άρχισαν να γυρνάνε στην σήραγγα των 27 χιλιομέτρων για πρώτη φορά.

Μετά τη διακοπή λειτουργίας του για δύο χρόνια, ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο είναι και πάλι σε λειτουργία. Η διαδικασία έγινε με την ενεργοποίηση των δύο δεσμών πρωτονίων που κινούνται αντίθετα μέσα στο τούνελ των 27 χιλιομέτρων. Αρχικά, η ενέργεια είναι χαμηλή, αλλά οι επιστήμονες του CERN ελπίζουν ότι εντός των επόμενων μηνών ο επιταχυντής σωματιδίων θα φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Οι πραγματικές συγκρούσεις δεν θα ξεκινήσουν για τουλάχιστον έναν μήνα, αλλά όταν αρχίσουν θα παραγάγουν το διπλάσιο της ενέργειας που έφτασε ο LHC κατά την πρώτη εκτέλεση του, σύμφωνα με το BBC.
O Rolf Heuer, ο γενικός διευθυντής του CERN, το οποίο λειτουργεί τον LHC, δήλωσε στους μηχανικούς και τους επιστήμονες στο εργαστήριο: “Συγχαρητήρια Σας ευχαριστώ πολύ όλους … Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα με την έναρξη των εργασιών.”cern

  Έξι τρόποι να ασφαλίσετε το router σας

Ο διευθυντής του επιταχυντή του CERN Frédérick Bordry, δήλωσε: “Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών, ο LHC βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Αλλά το πιο σημαντικό βήμα δεν έχει έρθει ακόμα. Θα δούμε να αυξηθεί η ενέργεια των δεσμών σε νέα επίπεδα ρεκόρ.”

Το CΕRN προβάλει ζωντανά πληροφορίες για την πορεία της διαδικασίας, που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να παρουσιάζει προβλήματα.

Τα πρωτόνια όπως προαναφέραμε εγχέονται σε μία σχετικά χαμηλή ενέργεια. Όμως, κατά τους επόμενους μήνες, οι επιστήμονες ελπίζουν να αυξήσουν σταδιακά την ενέργεια στα 13 τρισεκατομμύρια ηλεκτονιοβοτ, που είναι διπλάσια από ό, τι ήταν κατά τη διάρκεια της πρώτης λειτουργίας του LHC.

Από τις από 8:30 GMT σήμερα οι επιστήμονες άρχισαν το πέρασμα της δέσμης πρωτονίων μέσα από κάθε τμήμα του τεράστιου τούνελ.
Ο Μέγαλος Επιταχυντής Ανδρονίων βρίσκεται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του σωματιδίου Higgs, που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατόν να παρατηρηθεί. Η επιβεβαίωση της ύπαρξης του σωματιδίου Higgs θα ερμηνεύσει πώς στοιχειώδη σωματίδια αποκτούν μάζα κατά το μοντέλο Higgs.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


57  +    =  67