Σύλληψη δύο πρακτόρων της DEA για την συμμετοχή τους στο Silk Road

Σχεδόν 18 μήνες μετά το κλείσιμο της online ναρκο-αγοράς , οι ποινικές διώξεις συνεχίζονται. Αυτή τη φορά φαίνεται πως κατηγορούμενοι δεν ει οι διαδικτυακοί έμποροι ναρκωτικών αλλά δύο πράκτορες που συμμετείχαν στην έρευνα. Ο ειδικός πράκτορας της DEA, Carl Force και ο ειδικός πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) Shaun Bridges συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διαδικτυακές απάτες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Bridges κατηγορείται για την εναπόθεση 800.000 δολαρίων του σε bitcoins σε ένα προσωπικό του λογαριασμό στο ανταλλακτήριο Mt. Gox. Αλλά οι κατηγορίες του Shaun Bridges “ωχριούν σε σύγκριση με τις κατηγορίες εναντίον του πράκτορα της DEA“, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή κρατικών περιουσιακών στοιχείων και σύγκρουση συμφερόντων στο πλαίσιο της έρευνας του Silk Road.

Ο Carl Force φέρεται να απέκτησε εκατοντάδες χιλιάδες σε από πληρωμές του Silk Road, ως μέρος της μυστικής έρευνας του και τα μετέφερε σε έναν προσωπικό λογαριασμό αντί να τα κατασχέσει ονομάζοντας τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Έχει κατηγορηθεί επίσης ότι εργαζόταν κρυφά για την εταιρεία ανταλλαγής Bitcoin CoinMKT, και χρησιμοποιώντας εξουσίες που είχε από την DEA προέβη σε κατάσχεση κεφαλαίων του ανταλλακτηρίου, ενώ αργότερα, χρησιμοποιώντας μια κλήτευση στην εταιρεία πληρωμών Venmo προσπάθησε να ξεκλειδώσει δεσμευμένα κεφαλαία, όπως αναφέρει το Wired.DEA

  Sam Bankman-Fried έχασε το 93% σε 1 ημέρα και την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου

Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες που προσάπτονται στον Force, είναι ότι ενήργησε σαν πληρωμένος πληροφοριοδότης του διαχειριστή του Silk Road του Ross Ulbricht, και φέρεται ότι πωλούσε πληροφορίες για την έρευνα που διενεργούσαν για τον Ulbricht με δύο διαφορετικά ψευδώνυμα. Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιώντας ένα τρίτο ψευδώνυμο, ο Force κατηγορείται επίσης ότι προσπάθησε να εκβιάσει τον Ulbricht με τη χρήση δεδομένων που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές.

Ο Force, είναι ένας 46-χρονος και εργαζόταν μυστικός σαν μέλος του Silk Road στην ομάδας εργασίας της Βαλτιμόρης, από το , επικοινωνώντας απευθείας με τον Ulbricht, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Dread Pirate Roberts. Με αυτόν τον ρόλο, ο Force το “έπαιζε” και σαν “Nob” ένας εικονικός ποινικός ο οποίος βοήθησε στην οργάνωση του φόνου του Curtis Clark Green για τον Ulbricht. Αυτή η πληρωμένη δολοφονία δεν συνέβη ποτέ, αλλά είναι συμαντικό να γνωρίζουμε ότι οργανώθηκε από την task force της Βαλτιμόρης. Η απόπειρα δολοφονίας φέρεται να έχει πληρωθεί από τον Ulbricht για να μην μιλήσει ο Green, που ήταν ένας εν δυνάμει μάρτυρας. Η δολοφονία αποτελεί την πρώτη από μια σειρά έξι δολοφονιών που οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Ulbricht.

  Crypto com ζήτησαν 100 δολάρια και επέστρεψαν 10.5 εκατ.

Η μήνυση κατά των Force και Bridges περιλαμβάνει λεπτομερή γραπτή ένορκη βεβαίωση από τον πράκτορα του IRS, Tigran Gambaryan.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  2  =