Δοκιμή τριών σύγχρονων Flash Drives με διπλή υποδοχή για iOS


USB Flash Drives για iOS; Ο άμεσος συγχρονισμός μεταξύ των συσκευών μας είναι πλέον το νέο πρότυπο που αναπτύσσουν οι μεγαλύτερες εταιρείες του διαδικτύου. Η Apple, η Google, η Microsoft και όλοι, μας υπόσχονται έναν κόσμο όπου θα μπορούν να υπάρχουν τα αρχεία μας ταυτόχρονα στα τηλέφωνα μας, στα tablet μας, στο cloud μας, και στον ηλεκτρονικό υπολογιστής μας.

Ενώ ο συγχρονισμός για τις φωτογραφίες μας είναι σχετικά εύκολος να επιτευχθεί, η εμπειρία μας έχει δείξει ότι για τα μεγαλύτερα αρχεία , όπως τα έγγραφά μας και τα βίντεό μας, ο συγχρονισμός δεν μπορεί να γίνει πάντα χωρίς αυτά να κομματιαστούν και να επανασυναρμολογηθούν. Επίσης όλοι έχουμε κατά καιρούς καταφύγει στην αποστολή ενός αρχείου στο Dropbox ως ενδιάμεση λύση για να μπορέσουμε να μεταβιβάσουμε αρχεία μας από την μία συσκευή μας στην άλλη. Ή ακόμα και στέλνοντας τα αρχεία μας στον εαυτό μας με email.

Οι φυσικές συσκευές μεταφοράς αρχείων εξακολουθούν κάποιες φορές να είναι αναγκαίες, καθώς είναι αρκετά βολικές και γρήγορες.. Εδώ και αρκετό καιρό τώρα, οι χρήστες των Android έχουν πρόσβαση σε φυσικές λύσεις όπως τα dual USB flash drives, που είναι συσκευές flash drives με ενσωματωμένες δύο υποδοχές, μια τυπική υποδοχή USB για τον υπολογιστή σας και μία micro-USB θύρα για το κινητό σας. Η συσκευές αυτές θα σας επιτρέψουν να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας από το υπολογιστή σας και στη συνέχεια, να τις συνδέσετε εύκολα σε ένα τηλέφωνο Android και να μεταφέρετε τα αρχεία σας σε αυτό.

Δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν θύρα micro-USB, οι χρήστες των iPhone και iPad δεν τις είχαν σε εκτίμηση μέχρι πρόσφατα. Τώρα, τουλάχιστον τρεις εταιρείες προσφέρουν flash drives εξοπλισμένα με υποδοχή φιλική με τις iOS συσκευές

Κοιτάξαμε τρία από αυτά τα νέα dual-USB flash drives,  ένα από την εταιρεία Leef , ένα από την SanDisk , και ένα από την Hyper . Κάθε συσκευή προσφέρεται σε διάφορες χωρητικότητες μεταξύ 8GB και 128GB. Κάθε συσκευή επίσης  απαιτεί την δικιά της εφαρμογή, που μπορείτε να τη κατεβάσετε από το App Store, για να έχετε πλήρη λειτουργικότητα της συσκευής. Χωρίς την εφαρμογή αυτή θα λειτουργήσει απλά σαν συμβατική μονάδα USB flash.

Επειδή και τα τρία προϊόντα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, ήμασταν  σε θέση να κρίνουμε το κάθε ένα μέσα από τα ίδια κριτήρια, που είναι: α) η τιμή,  β) η ευκολία χρήσης που προσφέρει η φυσική σχεδίαση του υλικού, και γ) η ευελιξία και την ποιότητα των iOS εφαρμογών. Εδώ είναι τα αποτελέσματα.

oneleef iOS iOS iOS iOS iOS iOS iOS

Leef iBridge
To Leef iBridge έχει σχήμα U, ζυγίζει περίπου 14 γραμμάρια, κοστίζει $ 60- $ 400 για χωρητικότητα 16GB-128GB αντίστοιχα και βαθμολογήθηκε με 8. Το ένα άκρο είναι κοντό και φέρει μία Lighting υποδοχή που μπαίνει εύκολα σε όλα τα iPhones και iPads. Το άλλο άκρο είναι μακρύτερο και τερματίζει με ένα βύσμα USB 2.0. Η συσκευή προσφέρεται με κάλυμμα που καλύπτει και τις δύο εκτεθιμένες συνδέσεις, το οποίο μετατρέπει το μικρό σχήμα αγκίστρου σε κάτι που μοιάζει με ένα καραμπίνερ.

Η εφαρμογή iBridge iOS ξεκινά αυτόματα όταν το βύσμα Lightning εισάγεται στο κινητό σας. Το μενού της εφαρμογής έχει λειτουργίες που χωρίζονται σε τρία τμήματα: Μεταφορά αρχείων, προβολής περιεχομένου, και iBridge κάμερα. Το τελευταίο σας επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες οι οποίες στη συνέχεια αποθηκεύονται απευθείας στη μνήμη του iBridge, παρακάμπτοντας την αποθήκευση στη συσκευή iOS. Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι μοναδικό στο iBridge, και δεν βρέθηκε στις άλλες εφαρμογές που δοκιμάστηκαν.

Η εφαρμογή iBridge δημιουργεί εύκολα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της κάμεράς σας και μετά τα μετακινεί από το iOS τηλέφωνο ή το tablet σας στο flash drive. Επίσης μπορείτε να κάνετε και το αντίθετο, φορτώνοντας αρχεία-βίντεο, φωτογραφίες, μουσική, ή εγγράφα από τον υπολογιστή σας στο κινητό σας. Η iBridge δεν διαθέτει κάποια λειτουργία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών σας, κάτι που όμως διατίθεται στις άλλες δύο συσκευές που δοκιμάστηκαν.

Επίσης μπορείτε να δείτε στο τηλεφωνό σας ή στο Tablet σας τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο iBridge απευθείας από αυτό. Φορτώσαμε στο iBridge μερικά βίντεο και τα έπαιξε το κινητό μας χωρίς πρόβλημα. Κάθε αρχείο βίντεο, αρχείο ήχου ή οποιαδήποτε μορφή εγγράφου που υποστηρίζεται από το iPhone ή το iPad μπορεί να παίξει από το iBridge. Το Flash Disk καταναλώνει ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια από την κινητή συσκευή, και μόνο όταν η μονάδα είναι σε χρήση. Έτσι, μπορείτε να τον αφήσετε συνδεδεμένο όσο θέλετε. Επίσης το flash disk καμπυλώνει και προσαρμόζεται ενεμπόδιστα γύρω από την συσκευή σας και δεν την ενοχλεί ακόμα και όταν την έχετε συνδέσει με το ρεύμα.

iXpand1 iOS

SanDisk iXpand
Το SanDisk iXpand είναι μία όμορφη σχεδιαστικά συσκευή που έχει το μέγεθος ενός κουτίου απο καραμέλες Tic Tac, ζυγίζει περίπου 28 γραμμάρια, κοστίζει $ 60- $ 200 για χωρητικότητα 16GB-128GB αντίστοιχα και πήρε βαθμολογία 7.  Έρχεται με ένα διαφανές πλαστικό κάλυμμα που καλύπτει την USB υποδοχή, που όμως μπορεί να χαθεί εύκολα. Η υποδοχή Lightning  βρίσκεται στην κορυφή ενός σκληρού καλωδίου μήκους 25 εκατοστών,  που λυγίζει ελαφρώς προς τα πάνω. Το γεγονός αυτό καθιστά στην καλύτερη περίπτωση δύσκολη την σύνδεση με ένα iPhone και iPad.

Σε αντίθεση με το iBridge, το iXpand είναι οπλισμένο στο εσωτερικό του με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 3.7 volts, η οποία επαναφορτίζει αυτόματα όταν η iXpand εισάγεται στην θύρα USB του υπολογιστή. Ένα μικρό LED από την πλευρά της μονάδας δείχνει τη δύναμη της μπαταρίας, καθώς επίσης και κατά την διάρκεια συγχρονισμού  ή ροής δεδομένων. Το όφελος της ύπαρξης της μπαταρίας στην μονάδα δίσκου είναι ότι δεν απορροφά ηλεκτρική ενέργεια από το τηλέφωνο σας ή το tablet σας.

Η εφαρμογή iXpand Sync φορτώνεται αμέσως μόλις η συσκευή σας συνδεθεί με το flash drive στην lighting υποδοχή της. Η εφαρμογή έχει ένα drop-down μενού το οποίο περιλαμβάνει πρακτικά εικονίδια που δείχνουν εκτός των άλλων την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και το υπόλοιπο χώρο τόσο στην iOS συσκευή όσο και στο flash drive. Η λειτουργία “Camera Sync” αντιγράφει όλες τις φωτογραφίες από το iPhone σας στη μονάδα iXpand. Είναι αρκετά ευφυής και αντιγράφει μόνο τις φωτογραφίες που ελήφθησαν μετά τον τελευταίο συγχρονισμό. Στη συνέχεια, έχετε την επιλογή να διαγράψετε τις εικόνες στο τηλέφωνο για να ελευθερώσετε μνήμη αποθήκευσης. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να κάνετε backup των επαφών σας, οι οποίες αποθηκεύονται σε μορφή vCard. Με λίγη ταλαιπωρία, τα αρχεία vCard μπορούν να εισαχθούν στο πρόγραμμα του υπολογιστή σας που έχει το βιβλίο διευθύνσεων.

Η αναπαραγωγή βίντεο και μουσικής που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα flash δούλεψε άψογα. Τα αρχεία αναπαράγονται το ίδιο τέλεια με αυτά που έχετε ήδη αποθηκεύσει στο κινητό. Οποιαδήποτε μορφή αρχείου για βίντεο, μουσική, φωτογραφίες, έγγραφα και διαβάζονται στο iOS, ανοίγουν αμέσως απευθείας από τη μονάδα. Η μεταφορά αρχείων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση απαιτεί μόλις λίγα κλικς για να επιλέξετε το αρχείο (α) και την προβλεπόμενη νέα θέση. Ένα ενσωματωμένο εργαλείο κρυπτογράφησης, το SanDisk SecureAccess σας επιτρέπει να βάλετε έναν κωδικό πρόσβασης που θα προστατεύει τα αρχεία σας στη μονάδα flash. Τα κρυπτογραφημένα αρχεία μπορούν να μεταφερθούν σε έναν υπολογιστή Mac ή PC, αλλά για να τα δείτε θα πρέπει να έχετε την δωρεάν εφαρμογή SanDisk.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ακόμα κι αν το καλώδιο του iXpand για την Lightning σύνδεση είναι δύσχρηστο, το έξυπνο λογισμικό που διαθέτει αποζημιώνει τον αγοραστή του.

Hyper-iStick_v21 iOS

Hyper Pro iStick
Το Hyper iStick Pro έρχεται σε δύο χρώματα, μαύρο και λευκό,  διακρίνεται για την απλότητα του σχεδιασμού και της χρήσης του, κοστίζει $ 80- $ 350 στα 8GB-128GB αντίστοιχη χωρητικότητα και παίρνει βαθμολογία 5. Το κουτί του έχει μέγεθος περίπου 37 εκατοστά και διαθέτει ένα κουμπί ολίσθησης στην κορυφή. Ανάλογα με τον τρόπο που θα το ωθήσετε ξεπροβάλει από τα δύο άκρα  η θύρα USB ή η θύρα Lighting. Το πρόβλημα είναι ότι το παχύ σώμα του iStick καθιστά σχεδόν αδύνατο να εισάγετε το βύσμα Lightning σε iPhones και iPads που έχουν λεπτό σχεδιασμό θήκης.

Το iStick χειρίζεται παρόμοιες λειτουργίες με τα άλλα flash disks, δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των επαφών, μεταφέρει τις φωτογραφίες, και μετακινεί αρχεία προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αλλά χωλαίνει στο επιπόλαιο λογισμικό. Η βασική διαδικασία μεταφοράς αρχείων απαιτεί αρχικά κάποια σύγχυση δοκιμής και λάθους. Τα backup αρχεία με τις επαφές σας αποθηκεύονται στο flash σε μία ιδιόκτητη μορφή που δεν μπορεί να διαβαστεί αν μεταφερθούν στον υπολογιστή σας. Το διάβασμά τους επιτυγχάνεται μόνο με την εφαρμογή iStick. Στοιχειώδες προσθήκες ή διαγραφές από τις επαφές δεν υποστηρίζονται. Αντ ‘αυτού, δημιουργούνται διπλά πλήρη αντίγραφα ασφαλείας (backups). Κατά τη μεταφορά των φωτογραφιών, τα εικονίδια στην επιφάνεια του iStick εμφανίζονται μόνο με τα ονόματά τους και όχι σαν εικόνες, γεγονός που μειώνει την αποτελεσματικότητα της εργασίας.

Τουλάχιστον το streaming media από το iStick είναι άψογο. Όπως και οι άλλες μονάδες, το iStick χειρίζεται κάθε βίντεο, ήχο, εικόνα και μορφή εγγράφου που μπορεί να διαβάσει το iOS. Στην πραγματικότητα, το streaming είναι η πιο εύκολη  λειτουργία του iStick. Επίσης όταν το Stick συνδέεται με το iPhone ή το iPad σας καταναλώνει την ισχύ  της μπαταρίας των κινητών συσκευών σας, χωρίς να έχει σημασία αν η μονάδα δίσκου είναι σε χρήση ή όχι.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Το IStick της εταιρείας SANHO είναι η νόμιμη Αμερικανική έκδοση του Gmobi iStick από την Group PQI της Ταϊβάν. H υποστήριξη για το λογισμικό σας παραπέμπει στην Κινέζικη Gopod Group. Στην πραγματικότητα θα απογοητευτείτε αν ζητήσετε υποστήριξη πέραν του οδηγού χρήσης.

Η παραπάνω δοκιμή και σύγκριση είναι άρθρο του Wired


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news