Νέο ενημερωμένο Chakra GNU/Linux με KDE Plasma 5.7.5

Ο Έλληνας προγραμματιστής του Chakra GNU/Linux Νεόφυτος Κολοκοτρώνης ανακοίνωσε την ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος με τη διαθεσιμότητα πολλών σύγχρονων τεχνολογιών στα κύρια αποθετήρια του λειτουργικού.Chakra GNU/Linux

Το Chakra GNU/ είναι μια διανομή που χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο λογισμικό KDE. Έτσι οι χρήστες του OS μπορούν από σήμερα να έχουν το KDE Plasma 5.7.5 σαν περιβάλλον επιφάνειας εργασίας, το οποία είναι η τελευταία έκδοση συντήρησης της σειράς Plasma 5.7 πριν από την κυκλοφορία του KDE Plasma 5.8 LTS.

Επιπλέον, οι χρήστες Chaκra GNU/Linux θα είναι σε θέση να ενημερώσουν στο νέο KDE Applications 16.08.1 software αλλά και τη συλλογή για Qt5 του KDE Framework 5.26.0.

Ως μέρος της σημερινής ενημέρωσης, οι χρήστες της διανομής θα μπορούν να έχουν και νέο kernei το οποίο αναβαθμίστηκε στο Linux kernel 4.5.7. Ελπίζουμε ότι οι προγραμματιστές του Chakra GNU/Linux θα εγκρίνουν σύντομα Linux kernel 4.6.

H νέα ενημερωμένη διανομή συμπεριλαμβάνει και ορισμένες από τις πρόσφατες εφαρμογές: Git 2.10.0, MariaDB 01.10.17 (περιλαμβάνει patch για τo 0-day “CVE--6662” μια ευπάθεια της MySQL), CUPS 2.1.4, PHP 6.5.25, Poppler 0.47.0, pdf2svg 0.2.3, και aMule 10958.

  Zorin OS 16.2 για αντικατάσταση των Windows

Για να ενημερώσετε, απλά ανοίξτε το τερματικό σας τρέξτε την εντολή “pacman -Syu”, όπως ακριβώς και για το λειτουργικό .

Περισσότερες πληροφορίες

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).